Elindult a fesztivál!
Megkezdődött az 5. Hübner Strandröplabda Fesztivál. Nyíregyháza belvárosában, a Kossuth téren vasárnapig folyamatosan mérkőzéseket rendeznek. Csapatok a határon túlról is érkeztek.

Ismét benépesült Nyíregyháza belvárosa, a Kossuth téren épített strandröplabdapálya hosszabb-rövidebb időre szinte mindenkit megállít, aki a központban sétál. Ötödik alkalommal rendezik meg a Hübner Strandröplabda Fesztivált, melyre idén 33 csapat nevezett. A szervező cég öt évvel ezelőtt bízott abban, hogy ekkora sikere lesz az eseménynek.

Az elején nehézséget jelentett, hogy a sportág nem volt még ilyen ismert Magyarországon. Meg kellett találnunk azt a szervezőcsapatot, mellyel szerencsére nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, és egyre profibb lett a rendezvény. Nagyon örülünk, hogy ez már az ötödik alkalom – mondta Ingo Heerdt, a Hübner Hungary Kft. ügyvezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

A cég és a város között nagyon jó a kapcsolat, és a mostani strandröplabdapályát is felajánlották Nyíregyházának. A megyeszékhelyen rövidesen döntenek arról, hol állítják fel, ahol egész évben használhatják majd a lakók.

A városnak nagyon jó a kapcsolata az ide települt cégekkel, és igyekszünk is ezt ápolni. De ez kölcsönös, mi segítünk nekik, a Hübner pedig támogatja a színházat, a sportot, munkahelyeket teremt és ilyen rendezvényeket szervez – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A nyitómérkőzést szokás szerint a Városháza és a Hübner csapatai játszották. A korábbi négy meccs után 2–2 volt az állás, most pedig döntetlen lett a végeredmény. Csütörtökön gálamérkőzéseket rendeztek a nyíregyházi intézmények, cégek számára, és a Rendőrség együttese győzött. Pénteken este az amatőr versenyek után a város sportcsapatai lépnek pályára, a találkozók után pedig bárki kipróbálhatja a strandröplabdát.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)