Életmentő adomány
A tüdőembólia diagnosztizálásában nélkülözhetetlen készüléket kapott a Bige Holding Kft.-től a Jósa András Oktatókórház Izotópdiagnosztikai és Terápiás Osztálya kedden. A gép több mint négymillió forintba került.

A tüdőembólia a harmadik leggyakoribb szív- és érrendszeri betegség, amely kezelés nélkül halálhoz vezet. Ha a panaszok alapján tüdőembólia gyanúja merül fel, nélkülözhetetlen a pontos diagnózis. Ebben van nagy szerepe az új készüléknek, hiszen ha nem kezdik el időben a kezelést, akkor bele lehet halni.

ÉVENTE 450 BETEGET VIZSGÁLNAK

Dr. Adorján Gusztáv, a kórház főigazgatója érdeklődésünkre elmondta, évente mintegy 450 beteg vizsgálatát végzik el az osztályon. Korábban ugyan volt már ilyen ventillációs készülékük, de az az évek folyamán elhasználódott, így már nagy szükség volt egy újra. Hangsúlyozta, szerencsére a kórház életében többször előfordult már, hogy adományokat kaptak cégektől, a mostanit pedig szintén nagyra értékelik, hiszen ez sokat fog segíteni a jövőben a gyógyítás terén.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa személyesen adta át az adományt a kórháznak.
– Amennyiben csak egy ember életének megmentéséhez is hozzájárulunk ezzel a készülékkel, akkor megérte. Lokálpatriótának vallom magam, az itteni embereknek is szeretnék segíteni ezzel a készülékkel. Ha pedig tehetem, a jövőben is szívesen együttműködöm majd a kórházzal – magyarázta.

 

További képekért kattintson a fotóra!