Eldördült a startpisztoly
Rangos utánpótlás atlétikai versenyt rendeztek a hétvégén a Nyíregyházi Egyetem atlétikai csarnokában. Az ország különböző pontjairól érkeztek sportolók. A viadal az első fedettpályás verseny volt a szezonban.

 Folyamatosan dördült a startpisztoly az idény első fedettpályás atlétikai versenyén. Bár eredetileg a serdülő korosztály számára írták ki a versenyt, mivel nyílt volt a viadal, így sok junior, ifjúsági, sőt felnőtt induló is volt. Persze az újonc kategóriában olyanok is rajthoz álltak, akiknek ez volt az első nagyobb atlétikai versenyük.

- Ez tökéletes alkalom arra, hogy rutint szerezzenek az országos bajnokság előtt, ahol szintén nagy létszámú mezőnyben versenyezhetnek majd. A Sportcentrum számára fontos ez a viadal, mert a közvetlen riválisokkal mérhetik össze tudásukat a sportolóink – mondta Vas László vezetőedző.

Több mint kétszáz nevezés érkezett, és a sportolók az ország különböző pontjairól jöttek. Gödöllőről, Budapestről, Miskolcról és a megye nagyobb településeiről is voltak atléták. A következő hétvégén is benépesül az atlétikai csarnok, ekkor a junior, ifjúsági és felnőtt korcsoport számára rendeznek versenyt, ahol a Sportcentrum legjobbjai is elindulnak. Közülük a gyalogló Helebrandt Máté már kvalifikálta magát a világbajnokságra, Bakosi Péter magasugró pedig az EB-n szeretne jól szerepelni.

Dankó László