Elázik az ország, még havas eső és hó is hullhat

Országos, ismétlődő eső valószínű, kiadós mennyiségre számíthatunk. A nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható.

(Forrás: OMSZ)

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országos, ismétlődő eső valószínű, kiadós mennyiségre számíthatunk. A nap második felében nyugat felől nagyobb területen havas eső, hó is lehet az eső mellett, a Dunántúlon síkvidéken átmeneti vékony hóréteg kialakulhat, a hegyekben több centiméter is összegyűlhet – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ)

Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható. A keleti határszélen lehet ennél pár fokkal melegebb, de ott is a déli óráktól gyorsan lehűl a levegő. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este túlnyomóan borult lesz az ég. Egyre keletebbre tolódik a vegyes halmazállapot határa, így a az ország nagyobb részén már havas eső, havazás várható az eső mellett.

(Forrás: OMSZ)

Síkvidéken továbbra is csak átmeneti jelleggel, míg a hegyekben tartósan megmaradhat a vizes, tapadó hó. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, főleg az Észak-Dunántúlon, a Zemplén térségében viharos. A késő esti 2, 8 fokról hajnalra 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Forrás: hirado.hu