Egységes informatikai rendszer a kórházban – Meghosszabbította szerződését a Nyírségvíz
Újabb 5 évre meghosszabbította együttműködési szerződését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, illetve a Nyírségvíz Zrt.

A megállapodás értelmében a kórház 2016-tól mikrohullámú átjátszó eszközöket helyezhet el a víztornyokon, ezzel biztosítva az intézmények közötti adatátvitelt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, a Nyírségvíz Zrt. és a megyei önkormányzatok együttműködésének köszönhetően 2016-ban egységes informatikai rendszert vezetett be az intézmény valamennyi telephelyén. A fejlesztés nagy előrelépés volt az ellátási helyszínek közötti kommunikáció és információcserében. Az országban elsőként a  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban sikerült megyei szinten egységes kórházi adatbázist kialakítani, amely a Kisvárdán kezelt betegek kivételével a régió valamennyi páciensének kezelési adatait, kórelőzményeit egy közös felületen tartalmazza, így jelentősen megkönnyíti a telephelyek közötti betegellátást és konzultációt.

Ez nagyban segíti a gyógyítás gyorsaságát, a korszerűségét, a konzultáció lehetőségét és ez a mostani megállapodás a Nyíségvízzel, amelyet 2016-ban kötöttünk és most újabb 5 évre megkötünk, ez ezt a fajta egészségügyben lévő informatikai áramlás gyorsaságát szolgálja.

– mondta el Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Szabó Istvánné a Nyírségvíz Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt években is gördülékenyen ment a közös munka, ezért szívesen hosszabbították meg a szerződést és örülnek, hogy ezzel is hozzájárulhatnak a gyógyító munkához.

A tapasztalat azt mutatta, hogy ez nekünk nem okoz gondot, hogy a tornyokon fent vannak a jeltovábbító berendezések és szívesen veszünk abban részt, ha tehetjük, hogy minél korszerűbb és megalapozottabb gyógyítás folyjon ezekben a kórházakban.

- tette hozzá Szabó Istvánné a Nyírségvíz Zrt. vezérigazgatója.

A most aláírt szerződést öt évre írták alá, ennek értelmében továbbra is a 30-40 méter magas víztornyokon működhetnek a mikrohullámú átjátszó eszközök.