Egyre több ismert ember csatlakozik a Maradj otthon! kampányhoz

Egyre több ismert és hétköznapi ember csatlakozik a Maradj Otthon! kampányhoz. Sportolók, énekesek, televíziós személyiségek is arra buzdítanak, hogy aki csak teheti, ne mozduljon ki. Az ország ifjúsági szervezetei is bekapcsolódtak az összefogásba, arra hívták fel a figyelmet, hogy az otthonmaradás lehetőségeket is jelent, mert például olyan dolgokkal is lehet foglalkozni, amikre eddig nem volt idő.

„Ezekben a nehéz napokban nagyon fontos, hogy ne csak magunkkal törődjünk, hanem másokra is vigyázzunk. Úgyhogy kérek mindenkit, maradjon otthon” – mondta Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó az M1 Híradójában.

„Mi itthon maradunk, mert az a legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra és idősebb polgártársainkra, ez a legfontosabb most, úgyhogy maradjatok ti is otthon” – mondta Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Mostanra a sportolók jó része önkéntes karanténba vonult, például a kajak-kenu válogatott is, miután hazatért a spanyolországi edzőtáborból. Ők humorral próbálják átvészelni ezt az időszakot.

Az elmúlt napokban sorra jelentek meg az ismert emberek videóüzenetei, amelyekben az otthonmaradás mellett kampányolnak. Arra kérnek mindenkit, legyen akár fiatal, akár idős, hogy maradjon otthon, mert ez az egyetlen módja a vírus megfékezésének.

A felhíváshoz Wolf Kati is csatlakozott. Az énekesnő azt mondta: gyermekeivel maradt otthon. Abban bíznak, hogy néhány hét alatt lecseng a járvány.

A fiatalok is összefogtak. A tatai Diákönkormányzat kezdeményezésére ifjúsági szervezetek tagjai és vezetői üzennek az ország minden pontjáról diáktársaiknak. Videójukban arról beszélnek, miért kell ebben a helyzetben otthon maradni, valamint hogy mennyire fontos a folyamatos szellőztetés, fertőtlenítés és az egészséges táplálkozás. Olyan tanácsok is elhangoznak, hogy most van lehetőség olvasni, filmet nézni, zenét hallgatni, egy új nyelvet tanulni, vagy éppen együtt lenni a családdal.

 

Forrás: hirado.hu