Egyre több a megújuló vagy újonnan épülő aszfaltos út, új helyszíneken kezdődnek munkák

Az önkormányzati és központi forrásból megvalósuló építkezések, rekonstrukciók mellett a városnak ítélt, megpályázott uniós forrásokból is zajlanak munkálatok. Ezúttal Örökösföldön, Borbányán és a Kertvárosban jelennek meg munkagépek.


A városháza pályázatok és projektmenedzsment referatúrájának tájékoztatása szerint Nyíregyháza Önkormányzata még 2016-ban pályázott az örökösföldi Törzs, Szalag, Semmelweis utcák, a kertvárosi Bottyán János és borbányai Lujza utca felújítására, valamint a Törzs utcai csomópontok fejlesztésére. A Bottyán János utcán már elkezdődtek a munkálatok.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta:

Nemcsak egy egyszerű útburkolat-cserét foglal magába ez a munka, hanem elkezdték már a szakemberek a vízelvezető árkok ásását, a csatornáknak, a csatorna-fedeleknek az igazítását, illetve a víz folyásának a biztosítását, lesz majd útszegélyezés és lesz kerékpárút is kijelölve, hogy a biciklisek is nagy biztonsággal közlekedhessenek és ezután kezdődik majd meg az útburkolat cseréje.

Ezen a városrészen más útfelújítás is megvalósult – a Tó utca is biztonságosabb, kátyúmentes lett. Hamarosan teljesen befejezik a munkálatokat, sőt más utcákon is fejlesztenek.

Az alpolgármester hozzátette:

Ha a Bottyán János útnak a folytatására gondolunk, a Rókabokori útra, az önkormányzatnak arra is van egy nyertes pályázata, így azt is megcsináltatja éppen azért, hogy legyen egy jó bekötése, egy jó útburkolattal rendelkező út az ipari parkba érkező kamionoknak. Így nem kell a Kertvároson keresztül jönniük, hanem egy biztonságos útvonalat használhatnak, amely nem zavarja a lakossági forgalmat. Én remélem, hogy a Bottyán János utca fejlesztése befejeződik ebben az évben és utána folytatódhatnak a többi, útfelújítási munkálatok itt a Kertvárosban is, de egész Nyíregyháza-szerte.

A Bottyán János utca fejlesztése Európai Uniós támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. További munkálatok lesznek a projekt keretében a borbányai Lujza utcán, valamint Örökösföldön a Törzs utca felújítása, burkolatmegerősítése is elkezdődik a Szalag utca és az Orosi út között, valamint a Semmelweis utca útfelújítása, burkolatmegerősítése, gyalogátkelőhely- és járdaépítéssel, továbbá a Szalag utca útburkolatának és parkolóinak felújítása, megerősítése is megvalósul. A Törzs utca több csomópontját is átépítik, fejlesztik – a munkálatok befejezése az örökösföldi részeken 2019 tavaszára várható, a Lujza és a Bottyán János utcán pedig idén elkészülhetnek a fejlesztések.

 

Dér Vivien