Egyre népszerűbb a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola új programja
Egyre népszerűbb az „Erdőt – erdészt az iskolába!” elnevezésű program.

A NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolája idén ünnepli alapításának 10. évfordulóját. Ebből az alkalomból hirdette meg az „Erdőt – erdészt az iskolába!” elnevezésű programot, amelyben az erdei iskola munkatársai rendhagyó tanórákat tartanak az iskolákban az erdő élővilágáról.

Eddig már több mint tíz tanórán vettünk részt, és folyamatosan érkeznek a megkeresések. Elsősorban hatodik osztályokba, az erdő témakör zárásaként hívtak meg minket, de alsó tagozatosok napközis foglalkozásaira is többször látogattunk már el. A bemutató alatt megértik a gyerekek, mi valójában az erdészek munkája, játékos formában ismerkednek a fenntartható erdőgazdálkodással, az erdő élővilágával, annak összefüggéseivel.

A tanulók korcsoporttól függetlenül nagyon nyitottak, érdeklődők, még a szünetben is bent maradnak, hogy közelebbről megvizsgálják, megtapintsák az erdő kincseit. A héten kezdődik a program második része, amikor a megbeszélteket az erdőben is megtapasztalhatják. Köszönjük a pedagógusok lelkes szervező munkáját és várjuk a további jelentkezőket.

– tájékoztatott Petrilláné Bartha Enikő, a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola vezetője.