Egyenlített az Újpest

A második felvonás következett az 5. helyért vívott párharc során az Újpest és a Fatum Nyíregyháza között. Ezúttal Budapesten randevúztak a csapatok. 

Rosszul kezdtek a mieink, sok volt a pontatlan támadás, ezt pedig kihasználta a hazai csapat, és 8-2-nél időt kellett kérnie Adrian Chylinskinek. Sajnos a folytatásban tovább nőtt a távolság, és bár a szett második felében már jobban játszott a csapat, végül nyerte az első játszmát a UTE. 

A második játékrész 5-2-es Fatum vezetéssel indult, 7-7-nél viszont egyenlítettek a lilák, majd fordítottak. Izgalmas volt a szett, végig szoros volt az állás, és 16-17-nél újból a Nyíregyházánál volt az előny. A végjáték viszont az Újpestnek sikerült jobban, és 22 perc alatt befejezték ezt a játszmát is.

A harmadik szett eleje szoros volt, de jött egy 7-1-es periódus, amivel komoly előnyt szereztek a hazaiak. Ez döntő volt, mert bár a folytatásban kiegyenlített volt a játszma, az UTE tartotta a távolságot, és 3-0-ra megnyerte a találkozót. A három nyert meccsig tartó párharc állása ezzel 1-1, folytatás Nyíregyházán. 

UTE – Fatum Nyíregyháza 3-0 (17, 18, 19)

UTE: Moreno 11, Milanova 14, Kilyénfalvi 3, Dani 3, Whitney 15, Ambrosio 8 

Csere: Baksa, Dömsödi(liberók), Kindelan 5, Sziládi

Vezetőedző: Horváth András.

Nyíregyháza: Galvao 4, Jeremic 3, Nagy S.2, Kocic 9, Szabó L.3, Carabali 6

Csere: Tóth F. (liberó), Farkas G., Rufin-Martinez, Antivero 5, Földi 1

Vezetőedző: Adrian Chylinski.