Egy pont Újpestről

Újpesten lépett pályára a bajnokság 20. fordulójában az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza. Nagyon szoros a tabella az NB-I élmezőnyében, a második és az ötödik között mindössze egy pont a különbség. 
Maneca és Dávid próbálkozásaival indult a meccs, de egyik sem volt pontos. A 4. percben viszont Dávid Richárd csípett el egy passzt, majd jobbal hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba, 0-1. Továbbra is a Stúdió támadott, Gregory centikkel lőtt kapásból fölé. Dávid remek indítása után Maneca a kapufát találta el, a kipattanónál blokkoltak a lilák. A 6. percben viszont jött az egyenlítés, Lipl végzett el pontosan egy szabadrúgást balról, és nagy erővel a kapuba lőtt, 1-1. Szabó L. azonnal válaszolhatott volna, de a kapufa ismét megmentette a hazaiakat. Sok helyzetet hozott az első tíz perc, mind Gagyi, mind Gémesi többször is nagyot védett. Az első félidő hajráját Lipl kapufája nyitotta, majd Gregory helyzeténél nagyot mentett a hazai kapus. A 18. percben egy gyors újpesti kontra végén Harnisch lőtt középről a kapuba, előnyhöz juttatva a házigazdát, 2-1. 
Fordulás után Harnisch lőtt mellé jobbról, majd Gregory próbálkozását blokkolták. Sok volt az eladott labda, ebből pedig rendre kontráztak a lilák, Hadzsi két próbálkozásánál is Gagyi védett bravúrral. A másik oldalon Krajnyák bombáját ütötte ki a kapus, majd Simic ziccerénél a Stúdió hálóőre mentett, a két kapusról szólt a második félidő első fele. Gregory a lécet találta el, Kovács Á. próbálkozását pedig hárította Gémesi, így nem sikerült egyenlíteni. 7 perccel a vége előtt Gagyi Sándor Harnisch ziccerénél is kiütötte a labdát, majd levitte kapusát Lovas Norbert, és öt a négyben próbálkozott a Nyíregyháza. Meg is volt a helyzet, de Kovács R. lövése középről mellé ment, folyamatosan támadtak a mieink. A 39. percben aztán már sikerült egyenlíteni, egy szépen kijátszott figura végén Maneca lőtt a kapuba, 2-2.  Az utolsó másodpercekben még volt egy helyzet, de kimaradt, így döntetlen lett a vége. 

Újpest FC-220 Volt – A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 2-2 (2-1)

Budapest, Jv: Tamási(Nyekita, Róka)

Újpest: Gémesi, Hadzsi, Simic, Lipl, Harnisch
Csere: Vörösmarty, Géczy, Klacsák, Horváth, Östör, Kovács B.
vezetőedző: Moga Lorant

Nyíregyháza: Gagyi, Öreglaki, Dávid, Maneca, Gregory 
Csere: Szabó L., Kovács R., Kovács Á., Petró, Krajnyák, Lakatos L., Urr, Kiss Z. 
vezetőedző: Lovas Norbert

Gól: Lipl(6.), Harnisch (18.) illetve Dávid (4.), Maneca (39.)