Egy pont – döntetlent játszott a Szpari
1–1-es döntetlent játszott az MTK ellen a Nyíregyháza Spartacus.

Igor Zofcák nélkül lépett pályára a Szpari. A szlovák légiós belázasodott, így nem számíthatott rá Mátyus János vezetőedző.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Nyíregyháza Spartacus–MTK Budapest 1–1 (1–0)

Városi Stadion, 2480 néző

Jv.: Iványi Zoltán (Lémon, Becséri)

Nyíregyháza: Balogh – Kostic, Kovacevic, Ivanovs, Törtei – Fodor – Arziani, Halenár, Pekár, Rezes (Abdouraman 75. p) – Seydi (Rubus 60. p)

Vezetőedző: Mátyus János

MTK: Hegedüs – Poór, Baki, Vukmir, Hajdú – Vass, Thiam, Pölöskei – Horváth (Bese 46. p), Torghelle, Csiki

Vezetőedző: Garami József

A Szpari kezdte a találkozót, és az első támadást is a hazaiak vezették, de Seydi beadását fogta Hegedüs. Az 5. percben nagy MTK helyzet maradt ki, egy szöglet után Thiam lőhetett tisztán közelről, de csúnyán mellé bombázott. Az első 15 percben nagyrészt mezőnyjáték folyt, mindkét együttes vezetett formás akciókat, de kevés lehetőség alakult ki. A 21. percben Halenár döntött úgy, hogy egy átlövéssel próbálkozik, 30 méteres lövése után mellé ment a labda. A 31. percben egy szép góllal vezetést szerzett a Szpari! Kostic ívelt be a jobb oldalról, a hosszúról Pekár fejelte vissza a labdát középre, Rezes László pedig a kapuba bólintott, 1–0. A másik oldalon Horváth gyorsan egyenlíthetett volna, ziccerben lépett ki középen, de Balogh János hatalmas bravúrral hárított. Az első félidő végén Csiki indult tisztán a bal oldalon, egy csel után 16 méterről lőtt, de a kapufát találta el, így a szünetben maradt az egygólos nyíregyházi vezetés. A második félidő vendég lehetőséggel indult, Thiam lőtt mellé 17 méterről, majd egy szöglet után Torghelle fejelt mellé. Az 57. percben a csereként beállt Bese kapott egy ajándék labdát a nyíregyházi védőktől, lövését Balogh hárította, majd az ellentámadásból Halenár lőtt fölé. A 61. percben aztán egyenlített az MTK, egy beadás után Thiam fejelt a kapuba, 1–1. A kapott gól után többet birtokolta a labdát a Szpari, de veszélyesek voltak a vendég kontrák. A 72. percben egy kényszerítő után Arziani lőtt középről alig mellé, míg a másik oldalon Torghelle célzott pontatlanul. A 82. percben Kostic cselezte be magát a 16-oson belülre, veszélyes beadását megfogta Hegedüs, a másik oldalon pedig egy szöglet után a felső lécre pattant a labda, maradt a döntetlen. A hajrában Pölöskei végzett el egy veszélyes szabadrúgást, Balogh kitolta a labdát. A végén még Halenár próbálkozott messziről, de több gól nem esett, 1–1 lett a végeredmény.

Mátyus János: – Örülnöm kellene, hiszen egy élcsapat ellen szereztünk pontot, de nem teszem, mert hiányérzetem van. Hiányzott belőlünk ma a vagányság, amivel nyerhettünk volna. Egy nagy élménytől fosztottuk meg magunkat.

Garami József: – Sok helyzetünk volt a találkozón, megvolt az esélyünk a győzelemre, de nem sikerült. A játékkal elégedett vagyok, jó mérkőzést vívott a két csapat, de hiányozni fognak az itt hagyott pontok.

Dankó László