Egy pont Csákvárról
A 20. fordulót rendezték a labdarúgó NB-II-ben. A Szpari Csákvárra utazott.

A két csapat az első fordulóban már találkozott, akkor 0-0 lett a végeredmény Nyíregyházán.

Csákvár - Nyíregyháza Spartacus 0-0

Csákvár 100 néző

Jv: Szőts Gergely ( Hofbauer, Bertalan)

FC Csákvár: Kovács - Pintér, Szalai, Dulló, Hajdú, Kiprich (Nyilasi 42.p), Kocsis, Kékesi, Lőrincz, Molnár, Paudits (Oláh 88.p)

vezetőedző: Toldi Gábor

Nyíregyháza: Hermány - Szokol (Szécsi 82.p), Ur, Rubus, Farkas - Kártik, Tamási, Kónya - Rezes, Tisza, Vámos (Dragóner 66.p)

vezetőedző: Véber György

Fagyos, a tetején pedig csúszós talajon indult a találkozó. Az első percek mezőnyjátékot hoztak, gólhelyzet nem alakult ki. Az első negyedóra végére átvette a kezdeményezést a Szpari, és enyhe mezőnyfölénybe került, amit előbb egy Vámos, majd egy Tamási lövés jelzett. Mindketten megpróbálták távolról, de nem született gól. A 16. percben Vámos ívelte középre a labdát, Tamási fejelt mellé. Hazai oldalon Lőrincz próbálkozott egy lövéssel, de mellé ment a labda, egy szabadrúgásnál pedig Paudits célzott pontatlanul. Feltámadt a szél, ez nehezítette a játékosok dolgát, és a félidő felénél ismét kiegyenlített lett a meccs. A Csákvár főleg a szélső, Molnár révén támadott, aki próbálta kiszolgálni a társakat, de jól zárt a Szpari védelme. A 30. percben egy szöglet után Rubusnak kellett tisztáznia Kiprich fejesénél, majd Paudits lépett ki, de becsúszva szerelt Farkas. Sajnos elől nem sikerült támadásokat építeni, főleg pontrúgásokból veszélyeztetett a Nyíregyháza. Az első félidő nem hozott gólt.Tovább erősödött a szél, és a második félidőben a Csákvár játszott széllel szemben. Ezt próbálta is kihasználni a Szpari, Farkas szabadrúgása veszélyes volt, de hárított Kovács. Az 50. percben Tisza szögleténél a gólvonalnál többen is beleértek, de nem jutott a kapuba a labda, majd Kónya lövését fogta a hazai kapus. Nem elég a szél - melyben szinte lehetetlen volt pontosan indítani vagy beadni - nagyon hideg is lett a második játékrészre. Fölénybe került a Nyíregyháza, szinte folyamatosan a hazai térfélen pattogott a labda, és távoli lövésekkel próbálkozott a Szpari. Az egyik támadás végén három próbálkozás is ment Kovács kapujára, de nem sikerült gólt szerezni. A 73. percben Tisza indult el szép cselekkel, lövése centikkel kerülte el a kaput. Véber György kockáztatott a hajrá előtt, Szokol helyett Szécsit küldte pályára, azaz egy védő helyett támadó érkezett. A 84. percben Dragóner előtt adódott nagy helyzet, az ötös sarkáról lőhetett, de mellé ment a labda. A végén egykapuzott a Szpari, de gól nem esett, maradt a 0-0.

Dankó László