Egy kátyú margójára: észrevették, jelezték, továbbítottuk, betömték

A már több tízezres olvasói bázissal rendelkező Nyíregyháza MJV facebook oldalra érkezett olvasói kép egy kátyúról. A jelzést azonnal továbbítottuk a Városüzemeltető céghez, s ahhoz képest szinte órákon belül meg is született a megoldás. Azaz: a plázától nem messze, az Örökösföld szélén lévő körforgalomból kihajtva már nincs döccenő. De van tanulsága is a történetnek.

Mindenekelőtt tudni kell, hogy a nagyfelületű útjavítások időszaka még nem indult el, s információink szerint erre a pandémiás időszak ellenére is van forrás a város költségvetésében. Ám amíg a kötelező folyamatok (például: közbeszerzés stb.) elérnek a megvalósításig, gyors beavatkozásokra is van lehetőség, ha nem is mindenhol és mindig. Így történt, hogy az olvasói fényképet azonnal eljuttattuk a NYÍRVV Nonprofit Kft.-hez, ahol sebtiben orvosolták a problémát, amit a mellékelt ábra is bizonyít. Azonban a városüzemeltető céggel közvetlenül is fel lehet venni a kapcsolatot.

Kérik, hogy akinek észrevétele van (hiszen mindenről nem lehet azonnal tudomásuk), juttassák el közvetlenül a varosuzemeltetes@nyirvv.hu e-mail címre. Így egyből közelíthet a megoldáshoz az ügy, hozzátéve, hogy a nagyobb része a munkáknak nyáron zajlik majd, nemsokára, amiről természetesen hírt adunk.

Mint ahogy most erről az egyről is, ami a gyors megoldás szép példája. Örülünk, hogy segíthettünk – ezt ezúttal a szerkesztőség és közvetetten a társaság nevében is mondjuk. És köszönet a közösségi médiában aktív városlakóknak az odafigyelésért!