Egy hét Szigligeten – Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a kodályos táborozók

A Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai és tanárai évek óta örömmel indul útnak a Szigligeti Gyermektáborba, mert tudják, hogy a balatoni fürdőzés mellett sok, jól szervezett program várja őket. Idén a táborba 74 diák és 4 tanár látogatott el július 9. és 14. között. Két diák így számolt be élményeiről.


A hosszú út után első nap jót fürödtünk a Balatonban. Második nap a Sárári Gyógy- és Wellnessfürdőben élveztük a napot, csúszdáztunk, fürödtünk, napoztunk. Harmadik nap, annak ellenére, hogy esett az eső jól éreztük magunkat a keszthelyi Festetics-kastélyban és különleges állatokat láttunk a Vadászati Múzeumban.

Este együtt szurkoltuk végig foci vb meccsét a tévé előtt. Csütörtökön a Szigligeti várba látogattunk el. Hosszú volt a séta, de mégérte, mert gyönyörű volt a kilátás és a várban izgalmas előadást láttunk a régi fegyverek használatáról, a végén még egy ágyút is elsütöttek.

Este hajóval Badacsonyba indultunk, majd egy dzsip-túrával folytattuk utunkat a hegyre és egy disco-hajóval utaztunk vissza Szigligetre. A pénteki napot a Balaton partján töltöttük.

Köszönjük ezt a fergeteges hetet dr. Hudákné Fábián Nóra néninek! Jövőre újra ellátogatunk Szigligetre.

 

Varga Vanda és Szemák Henrietta, a Kodály Zoltán Általános Iskola tanulói