Egy forduló - négy pont

Kölcsey DSE Nyíregyháza–Ózdi Lóci 26–21 (13–10)

Continantal Aréna, 200 néző,

v.: Körmendi P., Molnár J.

Kölcsey: Torkos H. – Hrabina I. 11/3, dr. Tilki A. 2, Papp A. 3, Kelemen G. 1, Silye V. 3/2, Márkus G. 4. Csere: Varga F. (kapus), Vitányi A. 1, Tóth G. 1, Hruska Zs., Balogh D., Polyák E., Katona B.

Edző: Hadobás István

Kiállítások: 8, illetve 2 perc

Hétméteresek: 7/5, illetve 6/4.

A Kölcsey DSE felnőtt és junior csapata egyaránt üldözőit fogadta az NB II-es női kézilabda bajnokságban az Ózd együttese személyében. Mindkét társaság nélkülözte több meghatározó játékosát, ennek ellenére biztos hazai sikerek születtek. A felnőttek 2-2 után magukhoz ragadták a kezdeményezést, a félidő közepén már 6 góllal is vezettek a jól küzdő borsodiak ellen. Fordulásig kissé csökkent az előny, de így is 13-10-zel térhettek pihenőre a nyíregyháziak.

-  A 2. félidőben szép átlövésekkel, eredményes beálló játékkal és néhány szép szélső megoldással sikerült tovább növelni előnyünket és végeredményben biztos, de nagyon értékes két ponttal lettünk gazdagabbak. Sajnos vezéráldozatot követelt győzelmünk, egy ártatlan védőmozdulatnál eltört Tilki Andi kézközép csontja, meg kellett műteni kiváló játékosunkat! Torkos Hanna ezúttal magabiztosan védett, közel 50 %-kal! Hrabina folytatta gólerős játékát, Márkus Gizmó szép napjaira emlékeztetően játszott, Kelemen és Tilki remek passzaival és védekezésével, míg Papp szép góljaival és áthatolhatatlan védőmunkájával tűnt ki! Silye, Hruska, Vitányi és Tóth is szép dolgokat produkáltak. A fontos két ponttal őrizzük helyünket az élmezőnyben - mondta Hadobás István edző. 

A junior együttes magabiztos, 31-23-as sikere azt jelenti, hogy vesztett pontok tekintetében már négy pont a Kölcsey előnye a második helyezett DVSC junior csapatával szemben.