Egy csokornyi nyíregyházi bébi
Szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb állatkölykökről, akik itt a Nyíregyházi Állatparkban jöttek a világra.

A teljesség igénye nélkül egy csokorba szedtük a látogatók legnagyobb kedvenceit:

Az idei év sztárja az afrikai elefánt borjú. Az országban csak itt bemutatott afrikai elefántbébi igazi kedvenc, hiszen vendégeink a fogantatástól végigkísérhették fejlődését – még nevet is a látogatók javaslataiból választottak gondozói. Kito – mely szuahéli nyelven féltett gyermeket s drága kincset jelent kiváló egészségnek örvend, s Kwanza a mamája féltve vigyázza minden mozdulatát kicsinyének.

S ha már a vastagbőrűekről van szó, szépen cseperedik a márciusban született törpevíziló is, s mivel ennél a fajnál fogságban valamiért sokkal több nőstény születik, mint hím,nagyon örülünk annak, hogy kis bikáról van szó.

Gyarapodik a Nyíregyházi Állatpark rénszarvas állománya is, hiszen egy héten belül négy kis állat látott napvilágot. Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön szarvas óvodát kerítettünk el nekik. Amint azonban felerősödnek, csatlakoznak a tenyészcsapathoz, ami a picikkel együtt már 16 tagot számlál.

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen akár egy állat születését is végignézhetjük; ez történt idén nyáron a kétpúpú teve kifutónál – ahol egy fehér tevekanca világrajövetelét és lábra állását nézhette végig a nagyközönség – és a sarkvidék élővilágát bemutató borjúfóka medencénél is. A különleges pillanatokat egy leleményes látogató fel is vette – így a mozgó képeket megoszthattuk az érdeklődőkkel. ( többek között ezért érdemes követni minket a facebookon smile hangulatjel )

Parkunk igazi kedvencei a csíkos farkú katta és a sárgaszakállas makik, akik kölykei leginkább aprócska manókra hasonlítanak – a kicsiket testközelben is megtekinthetjük, hiszen a maki erdőkbe bárki beléphet s közöttük sétálhat.

A világ legnagyobb macskáinál is kopogtatott a gólya, szibériai tigrisek születtek parkunkban. A két kis kölyök, Katja és Vladim szépen növekszik, 1 hónaposan 4 kg testsúlyúak, de ivarérett korban pár év múlva akár 300kg-osak is lehetnek majd.