Egy betű és tíz hely különbség

 Regeneráló edzést vezényelt csütörtökön délelőtt a Nyíregyháza Blue Sharks keretének a csapat szakmai stábja. Az együttes a héten két mérkőzést is játszik, a sereghajtó MAFC II ellen magabiztosan győztek a Cápák 98-67-re.

- Ezek a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de szerencsére nem okozott gondot a MAFC elleni mérkőzés. Tovább tart a lendületünk, ez már a hatodik meccs volt zsinórban, melyet megnyertünk – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

Szombaton egy lényegesen keményebb ellenfél érkezik. Bár csak egy betű az eltérés a MAFC és a MEAFC között, a két együttest tíz pozíció választja el a tabellán. A miskolciak jelenleg a második helyen állnak, és a rájátszás előtt koránt sem mindegy, milyen eredmény születik. A Nyíregyháza jelenleg a negyedik helyen áll, de ha a két rivális, a MEAFC és a Hódmezővásárhely ellen hazai környezetben nyer, előrébb léphet.

- A Miskolc egy rutinos csapat, szervezetten játszanak, így nem számítok könnyű mérkőzésre. Idegenben is volt esélyünk a győzelemre, de akkor nem sikerült - mondta Siska János vezetőedző.

A nyíregyháziakat a visszavágás is fűti, Miskolcon ugyanis minimális különbséggel kapott ki a Blue Sharks.

A csütörtöki edzésen Bakosi Péter személyében egy atléta is részt vett a tréningen. A magasugró a Vasvári Pál Gimnázium csapatában rendszeresen kosárlabdázott, és kiegészítésként vett részt a Cápák edzésén. Sitku Ernő szerint a dobásaival sincs gond, így akár még a sportágváltás sem kizárt. A nyíregyháziaknál mindenki egészséges, így a legjobb összeállításban léphet pályára az együttes. A Miskolc elleni meccs szombaton 16.30-tól kezdődik a Continental Arénában.  A meccs kapcsán folytatják a „Hozz magaddal még egy szurkolót!” akciót:
· A meccsre egy bérlettel ketten jöhetnek be.
· Minden nyíregyházi utánpótlás korú kosárlabdázó + 1 fő továbbra is ingyen tekintheti meg a mérkőzést, de emellett a Nyíregyházi Sportcentrum sportolóinak is ingyenes a belépés a mérkőzésre.
· A szünetben a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás korú kosárlabdázói bemutató mérkőzést játszanak.

Dankó László