Egészséges Lendület

 Egészséges Lendület névvel Családi Futó-és Gyalogló Napot-szervez a 100 éves Patika és az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság. A szeptember 30-i rendezvényen Helebrandt Máté olimpikon is részt vesz, akinek kérdéseket is feltehetnek az érdeklődők.

- Főleg gyerekek szoktak érdeklődni, megkérdezik mit eszek, iszok, vagy éppen aláírást kérnek. Szívesen válaszolok minden kérdésre, és remélem ezzel is hozzájárulok ahhoz, hogy többen sportoljanak - mondta Helebrandt Máté gyalogló.

A város az elmúlt években sokat áldozott szabadidősportra. Ez a rendezvény is illeszkedik a programba.

- Életre kel a Hatzel tér. A tapasztalat az, hogy közel kell hozni az emberekhez a mozgást, az egészséges életmódot, és akkor fogékonyak a programokra. Egy éve nagyon sikeres volt a rendezvény, bízom abban, most is az lesz - mondta Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő. 

A nap során szűrésekkel is várják a résztvevőket, és különböző korosztályokban futóversenyt is rendeznek.

- A futóversenynél 400 métert kell teljesíteni, és korosztályonként díjazzuk az első három helyezettet. A 60 év felettieknek egy sétát szervezünk, és számos szűrésen vehetnek részt, de ajándékokkal, vitaminokkal is kedveskedünk - mondta Berki Gábor a 100 Éves Patika marketing menedzsere

A Családi Futó és Gyalogló Nap helyszíne a Hatzel tér lesz. A programok 9 órakor kezdődnek.

Dankó László