Egészséges életmód - Újraindultak a Mozaik Med Közösségi Futások Nyíregyházán

A járványidőszak alatt online edzésprogrammal tartották fitten magukat a mozaikmed lelkes futói és életmódváltói, akik 2020.06.08-tól újra visszatértek az Erdei Tornapályára. A már hagyományteremtő hétfő esti futáson, több mint félszázan vettek részt.
 - A Mozaik Med Orvosi Futóközösség megoldást kínál mind a futóknak, mind az orvosoknak. A heti rendszerességű edzéseinken a futók három különböző edzettségi szintű program közül választhatnak: kezdő, haladó és versenyző. Szándékosan rendszeresen komfortzónán kívüli edzéseket tartunk, mivel közösségben a kemény edzések is könnyebben teljesíthetőek. Sokan ezért választanak minket. Aki pedig könnyedén szeretne kocogni, ők a kezdő csoportot választják. Mindenre van megoldásunk, így itt a kifogások nem állják meg a helyüket. A másik valós probléma, hogy Magyarország Európa legelhízottabb országa, de szépen haladunk, hogy világ szinten is felérjünk a dobogóra. Saját tapasztalatból tudom mondani, hogy az orvosi konzultációk döntő többsége a rendszeres mozgásra való felhívással zárul, de ez még a szokássá válástól nagyon messze áll. A debreceni és nyíregyházi orvosoknak már tudjuk garantálni, hogy ha a Mozaik Med Közösségi Futásra irányítják az életmódváltást igénylő páciensüket, akkor segítünk a sportos életforma kialakításában.  Jelenleg két városban van jelen az Orvosi Futóközösség, Nyíregyházán és Debrecenben. Az edzéseken való részvétel mindenki számára ingyenes, helyszíni regisztrációhoz kötött. 
Nyíregyházán minden héten hétfőn 18.00-tól az Erdei Tornapályánál gyülekezünk és kezdjük a melegítést. Debrecenben pedig minden héten szerdán 18.00-tól a Nagyerdei Stadion, Állatkert felőli oldalánál találkozunk. Hamarosan újabb helyszíneken szeretnénk megoldást kínálni a futóknak és az orvosoknak, és bízunk benne, hogy a Mozaik Med Közösség céljaiért egyre többen fogunk küzdeni. Örömmel látunk mindenkit a közösségünkben
- nyilatkozta dr. Bana Richárd háziorvos, a Mozaik Med Sportegyesület elnöke.