Edzőtáborban a vívók
Nyíregyházán edzőtáboroztak több korosztály kardozói is. Mindez annak az elismerése, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen komoly szakmai munka folyik.

 Még csak néhány éve alakult nyíregyházán kardvívó szakág, a versenyzők azonban egyre jobb eredményeket érnek el. Ennek is köszönhető, hogy három korcsoport legjobbjai a hétvégén a szabolcsi megyeszékhelyen edzőtáboroztak. Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők. Az NYVSC kifejezetten jó szezont tudhat a háta mögött.

- A női kardcsapatunk bronzérmes lett, úgy, hogy nagy fővárosi klubok voltak a riválisaink. De van két diákolimpiai bajnokunk is, ami nagy siker - mondta Pákey Béla edző.

A nyíregyháziaknál több tehetséges vívó is van. Németh Eke Lilla például véletlenül ismerkedett meg a sportággal, amikor elkísérte egy barátnőjét edzésre. Aztán ő is ott ragadt, legutóbb pedig a bronzérmes csapatnál ő volt a befejező ember.

- Nagy volt rajtam a teher, mert vezettünk, és szerencsére sikerült is megtartani az előnyt, és ami nagyon jól esett, hogy az ellenfél edzője is megdicsért a mérkőzés után - mondta Németh Eke Lilla kardvívó.

A mostani edzőtáborban több szakember dolgozott a fiatalokkal, akik ezúttal nem egymás riválisaként léptek pástra, hanem hogy felkészüljenek a következő versenyekre.

Dankó László