Edzőmeccs – döntetlen a Mezőkövesddel

Edzőmeccs – döntetlen a Mezőkövesddel
Felkészülési mérkőzést játszott a Szpari.

A brazil Ramen Souza néhány napja tréningezik a csapattal, és a felkészülési mérkőzésen pályára is léphetett. A vendégeknél Lucsánszky Tamás, a korábbi Szpari-edző irányítja a szakmai munkát, Máté János, Gengeliczki Gergő és Bajzát Péter pedig tavalyi csapata ellen szerepelhetett.

Nyíregyháza Spartacus–Mezőkövesd 1–1 (1–0)

Városi Stadion

Nyíregyháza: Ovszijenko (Hrabina 46. p) - Kostic (Koller 46. p), Szokol, Kovacevic, Rubus, Bosnjak (Törtei 46. p) - Arziani (Abdouraman 46. p (Petruska 72. p)), Zofcák (Souza 66. p) - Halenár (Vámos 55. p), Rezes (Pekár 46. p), Dartsimelia (Seydi 46. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Mezőkövesd: Dombó - Hegedűs (Gengeliczki 65. p), Tajthy (Nánási 65. p), Szeles, Sváb, Takács (Engel 46. p), Nyilas, Baracskai, Medgyes (Molnár 46. p), Máté (Lukács 65. p), Bajzát (Izing 75. p)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Kellemetlen hidegben indult a mérkőzés, és a negyedik percben nagy nyíregyházi helyzet alakult ki. Bosnjak húzott el a bal oldalon, beadása után három méterről tisztáztak szögletre a mezőkövesdiek. Az első vendéglehetőségre 11 percet kellett várni, ekkor egy labdaszerzés után kontrázott a Mezőkövesd, Bajzát 25 méterről futtában lőtt, Ovszijenko kitolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát. Nem sokkal később ismét Bajzát, ezúttal 16 méterről lőtt egy pattanás után, alig mellé. A Szparinak a bal, a vendégeknek a jobb oldala volt aktívabb az első húsz percben. A 21. percben is Bosnjak ment el a bal szélen, beadása után középen lerántották Dartsimeliát a kövesdiek, 11-es. Rezes büntetőjét hárította Dombó, de a kipattanót Rezes László a kapuba helyezte, 1–0. A játékrész felénél rázendítettek a nyíregyházi ultrák, akik szép számban megjelentek a találkozón. Szakadt az eső, mindez nem kedvezett a mérkőzésnek, több lett a technikai hiba. A 35. percben növelhette volna előnyét a Spartacus. Egy szép Kostic-Rezes-Kostic összjáték után utóbbi lőtt tiszta helyzetből fölé. Az ellentámadásból Nyilas próbálkozott távoli lövéssel, a megcsúszó labda elment a kapu mellett. A 40. percben Bajzát veszélyeztetett, éles szögből lőtt kapura, de Ovszijenko kitolta a labdát. Az első félidő több helyzetet nem hozott, egygólos Szpari-előnnyel mehettek öltözőbe a csapatok. A második félidő elején mezőnyjáték folyt, majd Halenár ugratta ki középen Pekárt, de megcsúszott a vizes füvön a labda, így odalett a lehetőség. A másik oldalon Nyilas végzett el szabadrúgást 22 méterről, de fölé csavart. A 70. percben egy indítás után Dombó lépett ki messzire kapujából, elpattant tőle a labda, de Vámos nem tudta kihasználni a lehetőséget. Egy perccel később egyenlített a Mezőkövesd. Nyilas szabadrúgása után a kapufáról épp Bajzát elé pattant a labda, aki közelről a kapuba passzolt, 1–1. A 77. percben Souza harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a kaputól, ám Törtei lövése után a sorfalról pattant ki a labda. A másik oldalon Lukács lőtt kapura egy szóló után, Hrabina nagyot védett. A 90. percben még Törtei veszélyeztetett szabadrúgásból, de gól nem született, így döntetlennel végződött az edzőmérkőzés.

Dankó László