Edzőmeccs Debrecenben - A DVSC ellen játszott a Nyíregyháza Spartacus

Edzőmeccs Debrecenben - A DVSC ellen játszott a Nyíregyháza Spartacus

Újabb felkészülési mérkőzést játszott a Szpari. Ezúttal az élvonaltól búcsúzó Debrecen volt a mieink ellenfele. 

DVSC - Nyíregyháza Spartacus 4-0 (1-0)

Debrecen 1. félidő : Zöldesi - Bényei B., Kinyik, Poór, Ferenczi, Bényei Á., Bódi, Bévárdi, Varga, Tischler, Bereczki

Debrecen 2. félidő: Hrabina - Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Korhut, Sós (Csősz 80.), Kundrák, Lakatos, Szabó, Pintér (Kerekes 80.), Bárány

vezetőedző: Kondás Elemér

Nyíregyháza: Fadgyas (Miski 60.) - Svedyuk (Gyurján 60.), Fodor (Papucsek 60.), Jánvári, Galambos, Farkas (Végső 60.), Kártik (Hamed 46.), Sinanovic, Ötvös, Kalocsai (Vasiljevic 46.), Hornyák (Papp 60.)

vezetőedző: Gálhidi György 

gólszerző: Tischler (17.), Sós (50., 63.), Bárány (85.)

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, egy beadás után Bódi lőtt középről nagy erővel mellé 20 méterről. Egy perccel később ismét Bódi veszélyeztetett, ugyanúgy a jobb sarok mellett ment el a labdája. A frissen igazolt Tischler labdája vágódott le a blokkról, Fadgyas pedig több alkalommal is jól lépett ki a kapujából, és szerezte meg a labdát. Az első negyedóra végén nagyot védett a Szpari kapusa, Bereczki érkezett jól egy beadásra, de bravúrral hárított Fadgyas. A 17. percben viszont már ő is tehetetlen volt, egy szöglet után Tischler lőtt a kapuba, 1-0. A kapott gól után a Szpari támadott, előbb Ötvös lövése kerülte el a kaput, majd Svedyuk bombázott mellé. A 32. percben Ötvös ment el szép cselekkel a bal oldalon, de beadásánál tisztáztak a védők. Válaszként Bereczki fejelt fölé egy beadást követően, majd egy szép Kalocsai-Hornyák összjáték után Kártik lőtt, szögletre pattant a labda egy védőről. Sinanovic is megpróbálta távolról egy sarokrúgás után, de fölé szállt a labdája. A 43. percben egy szabadrúgás után Jánvári fejelte vissza a labdát, Hornyák lövését pedig bravúrral fogta Zöldesi, de lest is jelzett az asszisztens. Fél perccel később Ötvös tüzelt harminc méterről, centikkel ment mellé a labda. A hajréban Kinyik fejelte veszélyesen haza a labdát, de gól nem született. 

A második félidőre komplett sort cserélt a Debrecen, a Szparinál Vasiljevic és Hamed állt be. Sinanovic lövésével indult a játékrész, centiket tévedett. A másik kapu előtt Kusnyír sarokkal tette kapura a labdát, nagyot védett Fadgyas. Az 50. percben Bárány a 16-oson belül egy jó csellel indult, és elhúzták a lábát. A megítélt büntetőt Sós értékesítette, 2-0. A 63. percben ismét Sós volt eredményes, jól met el a jobb oldalon, majd 12 méterről a kapuba lőtt, 3-0. Sós nagyon élt, Miski fogta 16 méteres lövését. A 71. percben Papp próbálkozott a másik kapu előtt, a jobb kapufa mellett ment el a labda. Egy perccel később Ötvös kapott jó labdát középen Sinanovictól, de végül szerelték a védők. A 76. percben Kusnyír vezethette egyedül kapura a labdát, Miski nagy bravúrral hárította a lövést. Csősz lőtt a 82. percben fölé, a másik oldalon Gyurjánt szerelték a 16-oson belül. A 85. percben Bárány kapott ajándékba egy labdát 13 méterre a kaputól, és a jobb alsó sarokba lőtt, beállítva a 4-0-ás végeredményt.