Edzőmeccs - a PLER Budapest ellen játszott a férfi kézilabda együttes

 Alig több mint két hét múlva rajtol a bajnokság tavaszi idénye a férfi kézilabdásoknál. A Nyíregyházi KC ezért gőzerővel készül a folytatásra, és csütörtökön felkészülési mérkőzést játszott a PLER Budapest ellen. A vendégek szintén a második vonalban szerepelnek, de a Nyugati csoportban. Ott a harmadik helyen állnak. Nos a két csapat délelőtti meccsét a fővárosiak az utolsó másodpercben lőtt góllal nyerték 24-23-ra.

- Jól kezdtük a találkozót és az első félidőben 3-4 góllal is vezettünk. Sajnos a folytatásban azért látszott, hogy erősítő edzések és alapozás után vagyunk, de bízom abban, hogy jól sikerül a felkészülés, és tavasszal egy eredményes idényünk lesz - mondta Varga László játékos.

A következő hetekben újabb edzőmeccsek szerepelnek a programban, többek között a Debrecen ellen.

- A PLER elleni edzőmérkőzés nagyon hasznos volt, mivel hasonló játékerőt képviselnek mint mi, viszont nem ismerjük őket, ezért sok új dologgal szembesültek a játékosok. A keretünk nem változott a téli szünetben, bízom abban, hogy ez tavasszal előny lehet majd, de nagyon kiélezett, izgalmas szezont várok – mondta Bécsi János vezetőedző.

A Nyíregyháza a negyedik helyen zárta az őszi idényt, 15 pontot gyűjtött az együttes, és csak három pont a hátránya a listavezető Balmazújváros és a Békés mögött. Nagyon szoros a bajnokság, az első és a kilencedik között csak hét pont a különbség. Az NYKC Ózdon kezdi majd a tavaszt február 3-án.

Dankó László