Edzőmeccs - a Kassa ellen lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus

Második felkészülési mérkőzését játszotta a Szpari 2020-ban. Az ellenfél a szlovák II. ligában szereplő, több légióssal felálló Kassa volt.

Az első helyzet a 9. percben adódott, Ötvös lőtt 17 méterről alig mellé. Három perccel később egy jobbról érkező beadás után Hornyák fejelt fölé ígéretes helyzetben.  A másik oldalon előbb Ford lövését fogta Fadgyas, majd Lee lőtt mellé. A 34. percben egy kipattnó után Talabér hatalmas erővel a felső lécet találta el, majd Hornyákot rántották le, a játlvezető 11-est ítélt. A büntetőt Gyurján fölé lőtte. Három perccel később Papp végzett el szabadrúgást a bal oldalról, a léc alá tartó labdáját szögletre ütötte Fabini. Majd ismét a kassai kapus hárított, ezúttal Hornyák labdáját tolta ki. A hajrában Papp csúsztatott mellé, és bár több nagy helyzete volt a Szparinak, az első félidő nem hozott gólt. 


A második játékrész egy Pavuy szabadrúgással indult, melyet Ásványi fogott biztosan, majd egy veszélyes Svedyuk beadás után mentettek a kassai védők. A 63.  percben Rizie lőtt kapura, Nagy védett vetődve.  Kim lőtt fölé egy beadás után középen, a másik oldalon Tóth Á. bombázott kapásból mellé. A 78. percben ismét Tóth előtt adódott lehetőség, majd Pejovic fejelt mellé egy beadás után.  Gól végül nem született, maradt a 0-0. 

Nyíregyháza Spartacus – FC Kosice 0-0 
1.félidő
Nyíregyháza: Fadgyas (Ásványi 30.)– Matyi, Talabér, Végső, Csilus, Patvaros, Papp, Ötvös, Sinanovic, Gyurján, Hornyák 
vezetőedző: Lengyel Roland 
2. félidő
Nyíregyháza: Ásványi (Nagy M. 60.) - Svedyuk, Fodor, Pejovic, Bálint (Magyar 72.), Szekszárdi, Tóth Á., Forgács, Kártik, Starosta (Boda 72.), Szokolai 

 

Lengyel Roland vezetőedző: - Elégedett vagyok a látottakkal, az első félidőben több nagy helyzetet is kidolgoztunk, megszerezhettük volna a vezetést. A második játékrészben az első 20 perc nem tetszett, a végén viszont ismét voltak lehetőségeink.