Edzésben a Szpari
A Nyíregyháza Spartacus megkezdte a felkészülést. A csapattal több fiatal játékos is együtt készül.

Próbajátékosokkal és fiatalokkal kiegészülve az örökösföldi edzőközpontban kezdte a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus. Ősszel az NB III-ban játszik a csapat.

– Megemészthetetlen a döntés, de ha csak erről beszélnénk, akkor zsákutcába jutnánk. NB III-ra készülünk, de NB I-es szinten fogunk dolgozni, az edzésmunka is ennek megfelelő lesz. Egy jó felkészülés után eredményes bajnokságot várok, feljutással. Ami a keretet illeti, le a kalappal a maradó játékosok előtt, de megértem azokat is, akik elmentek, hiszen óriási különbség van a két osztály megítélése között. Kilenc labdarúgó maradt, és több mint húsz játékossal vagyunk tárgyalásban, négy-öt érkezőre számítok, és velünk készülnek a fiatalok is – mondta Mátyus János vezetőedző.

Igor Zofcák és Zoran Kostic is a Szparival kezdte a munkát. A klub vezetése örül annak, hogy sokan a harmadosztály ellenére is kitartanak a Szpari mellett.

– Rezes László az első tárgyalás alkalmával azonnal jelezte, maradni szeretne. Hosszú sérüléssel bajlódott, ezért nem állhatott a csapat rendelkezésére, úgy érzi, tartozik ennyivel a klubnak. De említhetném Törtei Tamást, Pákolicz Dávidot, de mind a kilenc labdarúgót, akik velünk folytatják. Nem tagadom, ebben a helyzetben ez okozott számunkra némi örömöt. Ami a keretet illeti, nem kapkodunk, vannak ígéretes tárgyalásaink, de sokan még kivárnak. Az elmúlt hetek még azzal teltek, hogy a régi játékosokkal kellett egyeztetni, a távozókkal szerződést bontani, vagy a maradókkal hosszabbítani. A jövő héten viszont már lehetnek új labdarúgók – mondta Brekk János szakmai igazgató.

A szakmai stábban Szabó Attila először vehetett részt edzőként a munkában. A jövőben ő irányítja a kapusok felkészülését.

Dankó László