Edzésben a női csapat

 Edzés 35 fokban. A Szpari női csapatának játékosait ez sem rettenti el. A keret tagjai imádnak focizni, és örömmel fogadták, hogy a Spartacus NB-II-es női csapatot is indít. Van aki az ország másik végéből, Sopronból érkezett az együtteshez.

- Játszottam már az élvonalban, és bár hagytam ki az elmúlt hónapokban, nem félek. Nagyon örültem a megkeresésnek és tudom, hogy van bennem annyi, hogy újra felépítsem magam - mondta Nagy-Peti Kitti játékos.

A lányok már a célt is megfogalmazták maguknak.

- Most az NB-II-ben szeretnénk bizonyítani, majd természetesen szeretnénk kiharcolni az élvonalba kerülést - mondta Urai Bianka játékos

Az MLSZ a következő években szeretné fejleszteni a női labdarúgást, és az élvonalbeli, majd a másodosztályú kluboknak is kell női együttest indítaniuk. A Szpari viszont már most benevezte a csapatot az NB-II-be. A játékosok kiválasztásánál fontosak voltak az emberi tulajdonságok.

- Ugyanúgy mint a férfi csapatnál, fő szempont volt, hogy azok kerüljenek a keretbe, akik büszkék arra, hogy a Szpari mezét viselik, és akikre mi is büszkék lehetünk. Fontos, hogy olyanokból álljon az együttes, akik mindig mindent megtesznek a győzelemért – mondta Dr. Elbert Gábor sportszakmai ügyvezető.

A szakmai munkát Makay Robin irányítja. A vezetőedző korábban dolgozott már férfi és női együtteseknél is.

- A lányok amatőrök, munka, iskola mellett edzenek és járnak mérkőzésekre. Többet kell foglalkoznunk a lelkükkel mint a férfiaknak, de ugyanolyan keményen kell dolgozniuk – mondta Makay Robin vezetőedző.

A bajnokság augusztusban kezdődik, és a Magyar Kupában is részt vesz az együttes. A találkozókat a Tiszavasvári úti NYVSC pályán rendezik.

Dankó László