Edzésben a Kölcsey
Megkezdte a felkészülést a következő idényre a Kölcsey DSE leány kézilabda együttese. A nyíregyházi csapat legutóbb a harmadik helyen végzett a bajnokságban, és szeretnének idén is az élmezőnyben zárni.

 Edzésben a Kölcsey DSE. Hadobás István együttese 26. szezonjának vág neki. Tavaly óriási meglepetésre az őszi fordulók után még vezették az NB-II-es tabellát, Hajdúböszörményben azonban egy durva mérkőzésen nem csak vereséget szenvedtek, hanem több meghatározó játékos is megsérült. Ez pedig a folytatást nagyban befolyásolta, de így is a harmadik helyen végzett a kézilabda gárda. A nyári szünetben nagy volt a mozgás a keretben.

- A Kölcsey egyik ikonikus jtékosa, Szabó Valéria visszavonult, sajnos rá a jövőben már nem számíthatok. Távozott tanulmányok miatt a két felnőtt kapusunk, szélről pedig a Szoboszlai ikrek. Kovács Flóra és Kiss Boglárka leérettségiztek és Debrecenben illetve Budapesten tanulnak tovább, az ő játékuk is kérdésessé vált. Jött viszont hét fiatal, 14 éves játékos akik felvételt nyertek a Kölcsey Gimnáziumba, nagyon ügyesek, szorgalmasak, és remélem a régi játékosaink nyomdokaiba léphetnek - mondta Hadobás István edző.

Az ifi csapat is nagyszerűen szerepelt tavaly, az együttesből idén többen már a felnőttekkel készülnek. Az idei bajnokság nagyon nehéznek ígérkezik, mivel emelték a létszámot és öt új csapat is lesz az NB-II-ben. A Füzesabony az NB-I/B-ből esett ki, az élvonalbeli Debrecen a tartalékcsapatát az NB-II-ben indítja és három megyei bajnok is csatlakozott a mezőnyhöz. Ennek ellenére a Kölcseynél azt remélik, sikerül megismételni a tavalyi sikert. A kézilabdások a jövő héttől edzőtáborban, napi három tréninggel készülnek a szeptemberi rajtra.

Dankó László