EB döntőt szeretnének rendezni - a kontinens legjobb versenyzői érkezhetnek a megyébe

A múlt hét végén izgalmas csatákat, és remek versenyeket láthattak a nézők a Nagyhalász Speedway Ringen az Európa-bajnoki Challenge verseny kapcsán. Nem csak a szurkolók, az európai szövetség képviselői is elégedettek voltak a szervezéssel. Igazi világsztárok köröztek az oválon, és a legjobb öt az EB döntőbe jutott. Nem titok, a szervezők azt szeretnék, ha jövőre Nagyhalászon lenne az Európa-bajnokság fináléja. 

- Már idén szerettünk volna döntőt rendezni, de a szövetség vezetése jelezte, be kell tartani a fokozatokat. A Challenge verseny ha jól vizsgázik, akkor pályázhatunk a fináléra, ami nagy lökést adhat a hazai salakmotor sportágnak - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa.

Márpedig a pálya jól vizsgázott. A biztonsági eszközöknek hála a dán Kildemand egy nagy bukást követően, a kórházi kivizsgálás után saját felelősségére hazatérhetett, mivel a légzsákok sokat tompítottak az esésen.

De jól dolgoztak a pályamunkások is, a szövetség által előírt időn belül cserélték a sérült légzsákot, vagy az elszakított rajtszalagot. Ahhoz, hogy EB döntő házigazdája legyen a pályán, további fejlesztések szükségesek, így újabb lelátók épülhetnek, mivel jelenleg 5000 fős a nézőtér. Az EB Challenge után további két nemzetközi futamot rendeznek még idén a pályán, ráadásul július hatodikán ismét egy kontinensviadalt. Az U21-es EB selejtező 2. elődöntőjének helyszíne lesz a létesítmény, és ezúttal is komoly mezőny érkezik. Európa legjobb fiatal motorosai csapnak majd össze. Lengyel, cseh, szlovén, német, orosz, lett és magyar versenyzők csapnak össze. Július végén a MACEC Kupa következik, melyre szintén nemzetközi mezőny érkezik.