Drónokkal és kézi hőkamerákkal is bővült a megyei kormányhivatal eszközállománya

Egy uniós projekt keretében 122 darab eszközt szerzett be a megyei kormányhivatal. Olyan műszereket, berendezéseket választottak, amelyek a kormányhivatal szervezeti egységeinek mindennapjait, a hatósági eljárásokat könnyítik majd meg.


Román István megyei kormánymegbízott elmondta:

A lehető legmodernebb eszközöket sikerült beszereznünk, ezekkel a régebbi eszközeinket is kiváltottuk, másrészről pedig a munkánkat is hatékonyabbá képesek tenni az új eszközök, amelyekkel nagyobb biztonságban élhetnek a megyében az emberek. Ezek elsősorban olyan mérőműszerek, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a biztonság az életnek a legtöbb területén megteremtődjön, illetve annak az ellenőrzése lehetővé váljon.

Kézi hőkamerákkal, lézeres távolságmérőkkel, talajmintavételi fúrógéppel, gázszivárgást érzékelő műszerekkel, vízvizsgáló eszközökkel és elektromos hűtőtáskákkal is bővült a megyei kormányhivatal eszközállománya.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Drónokat is használnak majd ezután a szervezeti egységeknél, főosztályoknál és járási hivataloknál. Dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője elmondta:

Ezek többek között a természeti katasztrófáknál, akár ár- vagy belvízhelyzetnél jelentenek majd segítséget, de a drónokat egyszerűbb felderítéseknél is tudjuk majd használni. Ezek után például már nem kell helikopterekkel keresni a parlagfüves területeket.

Az ellenőrzéseket, hatósági eljárásokat is segítő berendezések mintegy 20 millió forint értékűek.


Dér Vivien