Drámai meccsen hazai siker - ismét előny a Fatum Nyíregyházánál!

A harmadik találkozót rendezték a női röplabda Extraliga elődöntőjében. 1-1-ről folytatta a Fatum Nyíregyháza és a Békéscsaba, és utóbbi kezdett jobban, az első szettben 10-6-ra is vezetett.  A folytatásban is maradt a különbség, majd Ancsin Kitti nyitásai után elkapta a fonalat a Nyíregyháza, és úgy tűnt 18-16-nál, hogy szoros lesz a hajrá. Végül nyerte a szettet a BRSE jó ütőjátékának köszönhetően.

A második játszmát 4-1-el kezdték a mieink, de egyenlített a Békéscsaba.  Ettől kezdve egymás mellett haladtak a csapatok, és mindkét oldalon több volt a hiba, mint az első szettben. A Fatumban Danielle Brisebois volt ponterős, tartotta a lépést a vendégekkel a Nyíregyháza.  Tóth Fruzsina nagyokat mentett, és remek színvonalú meccset láthatott a közönség, 20-20-nál döntetlen volt az állás. Innen a BRSE lépett meg két ponttal, de 23-23-nál egyenlített Varga Eliza! Tatjana Matic blokkolta Perovicot, jöhetett a játszmalabda, de Bokan hárította.  Varga Eliza viszont a második szettlabdát értékesítette, 1-1.

A harmadik felvonás eleje a Békéscsabáé volt, majd ledolgozta a hátrányt a Fatum, de a nyitásfogadások nem voltak jók, így ismét meglépett a vendég együttes.  13-19-nél komoly hátrányba került a Nyíregyháza, sőt 17-21-nél elúszni látszott a szett. Innen kapaszkodott vissza két pontra a hazai csapat, de végül nyerte a játékrészt a BRSE.

A negyedik felvonás jó nyírségi blokkokkal kezdődött, 7-3-ra  vezetett a csapat, amikor a vendégek vezetőedzőjét kiállította egy szettre a játékvezető, mert átment a nyíregyházi kispadhoz. 8-8-nál egyenlítettek a csabaiak, és izgalmasan alakult a folytatás.  15-12-nél Varga blokkolta Bokant, de Perovic azonnal válaszolt. Végül nyerte a játékrészt a Nyíregyháza, két órányi játék után jöhetett a döntő szett!

Az ötödik játszma 2-2-vel indult, majd Perovic ütése és egy rossz fogadás után 5-2-re a vendégek vezettek. Genesis Francesco szép megoldással szépített, majd Danielle Brisebois egyenlített, sőt a vezetést is átvette a csapat. Bodovics blokkja után 6-7, aztán Perovic ütötte be, a térfélcserénél a csabaiak vezettek két ponttal. 7-9-nél Sanja Kalicanin blokkolt, Brisebois ütött, 9-9! Sőt, Varga Eliza ejtése után már a Fatum állt jobban, Francesco pedig ászt nyitott.  Hatalmas mentések következtek mindkét oldalon,  majd egy vendég hiba és jó blokk után jöhetett a hazai meccslabda. Az elsőt hárította a BRSE, de a másodikat Brisebois beütötte, és 3-2-re nyert a Nyíregyháza!  

A három nyert meccsig tartó párharc állása 2-1 a Fatum Nyíregyháza javára, folytatás szerdán Békéscsabán.

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky Békéscsaba 3-2 (-20, 24, - 22, 19, 12)

Nyíregyháza: G. Francesco, Matic, Varga, Kalicanin, Brisebois, White

Csere: Tóth F. (liberó), Ancsin, Szabó, Mayfield

vezetőedző: Hollósy László

BRSE: Medic, Ivanovic, Perovic, Tálas, Bokan, Bodovics

Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki, Mlinar, Bodnár

vezetőedző: Paul Bogdan-Julian