Drámai meccsen Fatum siker
Vesztett állásból fordított a Gödöllő ellen a Nyíregyháza.

A rivális Gödöllő ellen győzelmi kényszerrel lépett pályára a Fatum-Nyíregyháza a női röplabdabajnokság következő fordulójában. Az első szettben végig egymás mellett haladt a két csapat, és óriási taktikai csata folyt a két szakvezető között is. Kőhalmi Richárd a friss igazolásokat is bevetette, és jó hajrával nyerte a szettet a hazai gárda. A másodikban sem változott a helyzet, itt is a végjáték döntött, ezúttal a vendégek javára. A harmadik szett sem volt izgalommentes, itt sokáig felváltva vezetett a két csapat, ám a második technikai szünet után meglépett a Gödöllő, és nyerte a játékrészt. A negyedikben aztán fordult a kocka, az ellenállhatatlanul játszó Araujo és Sikos vezérletével egyenlített a Fatum, így jöhetett a döntő szett. Hamar négy ponttal elhúzott a Nyíregyháza, majd egyenlítettek a vendégek. A térfélcsere után azonban Francesco labdáit rendre ponttal fejezték be a hazai szélső ütők, így egy több mint kétórás meccsen nyíregyházi győzelem született. 

Fatum-Nyíregyháza–Gödöllő 3–2 (22, -23, -19, 20, 11)

Nyíregyháza: Sikos 15, Vén 11, Andrejkovics 10, Ramdin 12, Araujo 23, Sitku 1. Csere: Ilyés 1, Kyoseva, Francesco 5, Kovács, Tóth (liberó)

Kőhalmi Richárd vezetőedző: – Ma sem játszottunk hiba nélkül, de gyakran azt láttam már a pályán, amit szeretnék. Az alapszakaszt illetően már nem számolgatunk, a rájátszásban, akit kapunk, az ellen kell továbbjutnunk. 

Dankó L.