Drámai meccs után győzelem!
Fotó:Kohut Árpád

Fontos mérkőzéssel kezdte a 2024-es idényt a Fatum Nyíregyháza, a mieink a jó formában lévő Kaposvárt fogadták. Adrian Chylinski vezetőedzőnek ez volt az első találkozója a Continental Arénában. 

Rögtön egy nagy labdamenettel indult a meccs, többször is óriásit mentettek a mieink, majd sikerült ponttal befejezni a támadást. 6-2-re vezetett a Nyíregyháza, így korán időt kellett kérnie vendég oldalon Vincent Lacombe-nak. Ez nem törte meg a mieink lendületét, Ana Flavia Galvao blokkjával 12-5 volt az állás. A folytatásban tíz pont is volt a különbség a csapatok között, Lászlop Alexandra többször is remekül blokkolt, Nina Kocic és Ivana Jeremic pontosan ütött, és végül magabiztosan nyerte a szettet a Fatum. 

A második felvonásban is remekül játszott a csapat, és 3-0-val nyitott. Tóth Fruzsina fantasztikusan játszott, többször is nagyot mentett, Szabó Lili pedig jól támadott. A folytatásban állandósult a három pontos előny, de szívósan tapadt a Kaposvár. 14-9-nél először vezettek öttel a mieink, dinamikusan röplabdázott a Fatum. Valerin Carabali pontjaival 20-11 volt az állás, egy 5-0-s rohamnak köszönhetően. Ez döntő volt, nyerte ezt a játszmát is a hazai csapat. 

A harmadik felvonás elején először vezetett a KNRC a meccsen, de rendre egyenlítettek a mieink. Ivana Jeremic-et kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, ám nélküle is sikerült fordítani. Carabali volt ekkor a húzóember, remek labdákat kapott Galvao-tól, és élt is a lehetőségekkel. Ez volt a legszorosabb szett, 11-11-nél döntetlen volt az állás, majd a somogyiak négy ponttal megléptek, és meg is tartották az előnyt. A végjáték 15-20-as eredménnyel indult, és bár nagyot hajrázott a Fatum, végül megnyerte a szettet a vendég együttes. 

A negyedik felvonás nagy csatát hozott, felváltva vezettek a csapatok. 12-8-nál először vezetett a Nyíregyháza négy ponttal, remekül védekezett a Fatum, igazi csapatmunka jellemezte a mieink játékát. 16-14-nél viszont kettőre olvadt az előny, és egy ideig állandósult is a különbség, de két hibát követően 18-18-nál egyenlített a Kaposvár. Izgalmas volt a végjáték, 21-21 után három vendég pont következett, és végül a második szettlabdát értékesítették a kaposváriak. 

A döntő játszma Galvao ászával indult, de fordított a KNRC, és 2-5-nél hárommal vezettek. Lászlop ászával viszont egyre zárkózott a csapat, majd Kocic egyenlített. Sőt, Szabó ütése után már a Fatum állt jobban, és a térfélcserénél 8-7 volt az állás. Carabali következett, majd Jeremic bombája után a mennyezethez ért a labda a somogyi mentést követően. Szedmák és Hurst válaszolt, 11-10. Nagyon izgalmas volt a vége, 13-12-nél a meccs egyik legszebb labdamenete után Dias volt eredményes. Nina Kocic blokkja után meccslabda következett, Kocic pedig értékesítette is az elsőt, így győzött a Fatum Nyíregyháza egy drámai mérkőzésen.  

Fatum Nyíregyháza – KNRC 3-2 ( 16, 18, -22, -22, 13)

Nyíregyháza: Jeremic 9, Lászlop 11, Galvao 8, Carabali 18, Kocic 31, Szabó L. 12

Csere: Tóth F.(liberó), Földi, Antivero, Farkas 

vezetőedző: Adrian Chylinski 

Kaposvár: Vilvert 19, Szedmák 16, Hurst 16, Dias 20, Martin 2, Radnai L. 4

Csere: Parker, Rády (liberók), Lima 1, Maiorano, Godó 1

vezetőedző: Vincent Lacombe 

Adrian Chylinski: – Hullámzó mérkőzés volt, amelynek végén mi örülhettünk. Gondot okozott, hogy a harmadik szett elején megsérült Ivana Jeremic, így más szerkezetet kellett alkalmaznunk, de vissza tudott állni, és lépésről lépésre stabilizálódott a játékunk. A döntő szettben erős karaktert mutattunk, és örülök, hogy egy ilyen szoros meccset megtudtunk nyerni. 

Vincent Lacombe: – Két szett előnyt adtunk a Nyíregyházának, csak azt követően érkeztünk meg a mérkőzésbe. Utána jó színvonalon és taktikusan játszottunk, de a röplabdában nem szabad ekkora hátrányba kerülni. A döntő szettben még így is volt esélyünk, de nem tudtunk vele élni.