Döntős atléták - a fináléba jutott a közös Nyíregyháza-Debrecen csapat

Döntős atléták - a fináléba jutott a közös Nyíregyháza-Debrecen csapat

A hétvégén ismét összecsaptak  kelet és nyugat legjobb atlétái Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának elődöntőjében. A Nyugati elődöntőnek Győr,a Keletinek Miskolc adott otthont, ahogy a Nyíregyházi Sportcentrum és a Debreceni Sportcentrum  közös együttese is megmérkőzött a legjobb helyezésékért. Mindkét csoportban a kilátogatók izgalmas és fordulatos  versenyeket láthattak és szinte csak nagyon minimális pontok döntöttek arról,hogy ki legyen az a 6-6 csapat, aki a szeptemberi székesfehérvári végső fináléban résztvehet.
A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái kimagaslóan szerepeltek  a dobó és a hármasugró számokban. Hármasugrásban Pál Robin végzett az élen, diszkoszvetésben pedig az első és a második helyet is nyíregyházi dobóknak sikerült  megszerezniük, Szikszai Róbert (60,18) és  Káplár János (59,91) személyében. A gyalolgóknál a dobogó legtetejére állhatott fel az 5000 méteres számban, Helebrandt Máté, aki május 19-én már  a litvániai Alytusban megrendezésre kerülő Gyalogló Európa Kupán áll rajthoz. 
A lányoknál is nagyon szép eredmények születtek diszkoszvetésben, Kerekes Dóra 51,40-el második lett, míg Zsiga Kinga szintén ebben a számban 41,81-el a negyedik lett. 

A kétnapos küzdelmek során az alábbi csapatok kerültek be a döntőbe:

Nyugat:
Pannon-Duo, MTK-UTE, SavArra, Sportolj Velünk-Veszprém-Győr, FTC, Pannónia Príma

Kelet:
Bp. Honvéd SE, GEA-Ikarus, Konok Kunok, Viharsarok, DSCI-SI-NYSC, Miskolci Sportiskola - Tiszaújvárosi SC