Döntőben a kosarasok

 Győrben rendezik az első osztályú csapatok számára a Magyar Kupa, a második vonalban játszók számára a Hepp-kupa döntőjét. Utóbbiban a Nyíregyháza Blue Sharks is érintett, mely a Keleti csoportból egyedüliként jutott el a fináléig. A csapat pénteken lép pályára az elődöntőben.

- A budapesti Tehetséges Fiatalok ellen játszunk először, akik egy nagyon kellemetlen stílusban kosaraznak. Remélem sikerül ennek ellenére nyerni, mert minél fényesebb éremmel szeretnénk hazatérni - Sitku Ernő a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója.

A kosárlabda klub vezetése a napokban több együttműködési megállapodást is kötött, mellyel a gazdasági háttér is stabilizálódhat.

- Ez részünkről nem csak támogatás, hanem reklám is, szeretnénk, ha minél többen megismernénk cégünket. De természetesen azért is álltunk a csapat mellé, mert szeretnénk a fiatal sportolók munkáját segíteni – mondta Magocsa János a Magisz Kft. cégvezetője.

Szintén megállapodott a klub a Művészeti Szakgimnáziummal, így a következő hazai mérkőzéseken a Táncművészeti tagozat diákjai is fellépnek a Continental Arénában.

- Ez egy kihívás számunkra, mert úgy kell szórakoztatni, hogy közben értéket is közvetítünk, és megmutatjuk hagyományainkat - mondta Szilágyi Zsolt, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tagozatvezetője.

Ami a bajnokságot illeti, jelenleg a felsőházi rájátszást érő helyen van a csapat, és legutóbb hátrányból fordítva nyert a Honvéd otthonában. Több rangadó is vár még a Cápákra, így az élmezőnyből a MEAFC és a Hódmezővásárhely is pályára lép a Continental Arénában.

Dankó László