Döntő - több mint 500 diákkal

 Néhány héttel az összevont labdajáték finálé után a B kategóriás kézilabda finálé helyszíne volt a szabolcsi megyeszékhely.

- Igyekeztünk még jobban megszervezni a döntőt mint legutóbb, bár csak pozitív visszajelzéseket kaptunk akkor is. Azt akartuk, hogy most is mindenki elégedetten távozzon majd - mondta Baracsi Endre, az SZ-SZ-B Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

Az ország különböző pontjairól több mint 500 diák érkezett az eseményre, akik a várossal is megismerkedhettek.

- Nyíregyháza egy sportos város, ezért kiemelten támogatjuk a diáksportot is. A döntő egy jó lehetőség arra, hogy bemutatkozzunk azoknak a fiataloknak, akik az ország más pontjairól érkeztek ide - mondta Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere.

Nyíregyháza eddig mindig jó házigazdája volt a döntőknek, ezért is esett a választás ismét a településre.

- Eddig minden a megyébe hozott rendezvény sikeres volt, ezért hoztuk ide ezt a finálét is. Számunkra ez egy fontos esztendő, szeretnénk méltón megünnepelni a diákolimpiai mozgalmat, ezért minden rendezvényünk kiemelt szereppel bír- mondta Molnár László az MDSZ szakmai igazgatója.

Három napon keresztül küzdöttek a csapatok négy helyszínen. A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium lány együttese mellett két nyíregyházi fiú csapatnak, a Krúdy és a Kölcsey Gimnázium gárdáinak is szurkolhattunk. A nyitómeccset épp a Kölcsey vívta.

- A meccs előtt nagyon izgultunk, de ahogy elkezdődött a találkozó, csak arra koncentráltunk, és sikerült győzni - mondta Bertáné Palatics Mária a Kölcsey DSE testnevelője.

A nyíregyházi csapatok bár több találkozójukat is megnyerték, végül nem jutottak a négyes döntőbe. A finálét a lányoknál a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, a fiúknál a budapesti Szent István Gimnázium együttese nyerte.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)