Döntő - Fucsovics Márton kikapott a fináléban, hétfőtől a top nyolcvanban

 Idei második versenyén máris döntőt játszhatott Fucsovics Márton (85. a világranglistán), aki karrierje ötödik trófeájáért szállt harcba az olasz Andreas Seppi (87.) ellen. A meccs első brékje Seppié volt aki azzal 4:1-re vezetett. A következő lehetőségnél Marci eltüntette a hátrányt, és 4:4-nél egy, 5:5-nél további öt bréklabdát harcolt ki, melyek közül az utolsót értékesítette, utána pedig szépen kiszerválta a szettet - számolt be a mérkőzésről a nyíregyházi teniszező facebook oldala. 
A másodikban megint kiderült, hogy nem könnyű a szettgyőzelemért és a szettben maradásért sem adogatni, hiszen az utolsó három gémben a fogadó örülhetett: 4:3-nál Seppi brékelt, de 5:3-nál nem tett pontot a játszma végére. viszont Marci 5:4-nél nem tudott a szettben maradni, így az olasz egyenlített.
Az utolsó brékért már csak azért is kár volt, mert így a harmadik játszmát is Seppi kezdhette. Marcinak rendre egyenlítenie kellett, ez 4:3-nál nem sikerült, a következő játékban pedig Seppi értékesítette az első meccslabdáját.
Fucsovics Mártonra így is minden bizonnyal top nyolcvanas játékosként köszönt a hétfő, az élő rangsorban legalábbis 80.-ként jegyzik, míg Seppi a 76. helyre léphet előre. A döntő után pedig a magyar játékos Melbourne felé vette az irányt, ahol karrierje első főtáblás meccse vár rá az Australian Openen, a moldovai Radu Albot ellen.

EAST HOTEL CANNBERA CHALLENGER ATP-CHALLENGERVERSENY, CANBERRA (75 ezer dollár, kemény pálya)
Férfi egyes
Döntő: Andreas Seppi (olasz, 7.)–Fucsovics Márton (magyar, 6.) 5:7, 6:4, 6:3