Döntetlen az edzőmeccsen

A második felkészülési mérkőzését vívta a Nyíregyháza Spartacus, az ellenfél ezúttal a Michalovce volt. Csapatunkban Géresi Krisztián továbbra sem játszhat, a támadót a héten meg is kellett műteni gerincproblémái miatt. Pályára léphetett viszont Horváth Kevin, illetve több új játékos is.

A 12. percben Kovácsréti Márk szép cselek után lőtt a 16-oson belülről, védett a szlovák első ligás csapat kapusa. A 20. percben viszont megszerezte a vezetést a Michalovce, Arevalo lövését még hárította Bese, de a kipattanót Zulevic belőtte, 0-1. Gyorsan egyenlíthetett volna a Szpari, ám egy szabadrúgás után Temesvári fejesét követően a felső lécről pattant ki a labda. Kovácsréti veszélyeztetett újra egy távoli lövéssel a 30. percben, bravúrral védett a kapus, majd a következő támadásnál Temesvári betalált, de les miatt nem adták meg a gólt. A hajrában Bese ütötte ki Bednár távoli lövését, így nem változott az állás a szünetig.

Fordulás után Tamás O. lőtt fölé egy beadás után, a másik oldalon pedig S. Ramos célzott pontatlanul. A 73. percben sikerült egyenlíteni, a csereként pályára lépő Myke Ramos azonnal büntetőt harcolt ki, melyet higgadtan értékesített is, 1-1. A 85. percben ismét Myke került ismét helyzetbe, de blokkolták a lövését, így több gól nem esett, maradt a döntetlen.

Nyíregyháza Spartacus – Michalovce 1-1 (0-1)

Nyíregyháza

1. félidő: Bese – Alaxai, Temesvári, Baki, Navrátil, Toma (Daróczi), Kovács M., Nagy B., Nagy D., Kovácsréti, Beke

2. félidő: Tóth B. - Gengeliczki, Rjasko, Tamás, Horváth K., Kesztyűs, Bertók, Gresó, Pinte, Novák (Myke), Oláh

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Tímár Krisztián: - A mai mérkőzésen is sok helyzetet dolgoztunk ki egy jó csapat ellen, a helyzetkihasználás még nem volt az igazi. Több új játékos is pályára lépett, itt még vannak fizikailag különbségek, az edzőtábor feladata lesz, hogy felzárkózzanak. Vasárnap utazunk Ausztriába, ahol újabb felkészülési meccsek várnak ránk.