Döntetlen az edzőmeccsen

Az NB-I-es Mezőkövesd ellen játszott a Szpari a második nyári felkészülési találkozóján. A mieinknél ezúttal is voltak olyan játékosok, akiket tesztelt a szakmai stáb. 
Az első helyzet a Szpari előtt adódott, Cseh érkezett középen, de mellé ment a lövése. A másik oldalon egy beadás után Pillár fejesét fogta Fejér biztosan. A 10. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, Kovácsréti Márk szöglete után Baki Ákos fejelt a kapuba, 0-1!
Hudák lövése vágódott le a blokkról, majd Cseh lövése akadt el Zahary lábában, aki becsúszva mentett. Lendületesen játszott mindkét csapat, Kovácsréti és Herjeczki is többször ment el jól. A 27. percben Herjeczki csavart centikkel fölé a bal oldalról. 
A 31. percben egyenlített a Mezőkövesd, Drazic játszott össze Molnárral, majd a visszakapott labdánál szabálytalankodtak a mieink, 11-es. A büntetőt Drazic értékesítette, 1-1. Rjasko mentett Drazic elől a 16-osnál, és továbbra is kiegyenlített volt a meccs. A hajrában egy hazai lövés után a felső lécről pattant ki a labda, Nagy B. beadásáról lemaradtak a társak, Kovácsréti lövését a gólvonalról mentették a védők. Cseh is épp csak lemaradt egy ívelésről, így az eredmény nem változott a szünetig.
A második félidő első helyzete a Mezőkövesdé volt, Ugrai lőtt középről alig mellé. A 60. percben Gresó ment el szépen a jobb oldalon, beadására Myke érkezett, picit volt hosszú a labda, így végül tisztáztak a védők, nagy helyzet volt. Mindkét kapu elé érkeztek veszélyes ívelések, de stabilak voltak a védelmek. A 70. percben szép támadást vezetett a Szpari, de mielőtt Bach ziccerbe került volna, lest jelzett az asszisztens, a másik oldalon pedig Fejér védett nagyot. A 85. percben aztán megszerezte a vezetést a házigazda, Nagy G. távolról ívelt a kapuba, 2-1. Azonnal jött a válasz, Oláh Benjámin remek índítása után Pataki Bence kapásból lőtt a kapuba, 2-2. Több gól nem esett, döntetlen lett a végeredmény. 

Mezőkövesd Zsóry FC – Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (1-1)

Mezőkövesd: Piscitelli – Zahary, Kállai, Pillár, Nahirnij, Hudák, Cseke, Cseri, Babinski, Drazic, Molnár
Csere: Lukic, Juhász, Antal, Nagy G., Brtan, Beriasvili, Vajda, Lehoczky, Illés, Prhonkov, Ugrai, Tordai, Babati, Giber, Rédling
vezetőedző: Kuttor Attila

Nyíregyháza 1. félidő : Fejér – Kiss Á.., Baki, Rjasko, Nagy B., Czimer-Nyitrai, Sigér, Kesztyűs, Herjeczki, Kovácsréti, Cseh
2. félidő: Fejér - Vámos, Alaxai,Gengeliczki, Gyenti, Iharos, Heles, Bach, Gresó,Pataki, Myke (Oláh)

vezetőedző: Tímár Krisztián