Döntetlen a szerbek ellen

 Újabb felkészülési találkozót vívott Szlovéniában a Nyíregyháza Spartacus. A játékosok az elmúlt napokban komoly terhelést kaptak, két, sőt három edzést is tartott a szakmai stáb naponta a keret tagjainak.

Nyíregyháza Spartacus – Dinamo Vranje (szerb) 1-1 (0-1)

Szlovénia

Nyíregyháza: Hermány – Szokol(Hinora a szünetben), Rubus (Fodor 63.p), Kelemen (Máté 63.p), Papp (Farkas 63.p), Holdampf (Horváth 63.p), Kártik(Csilus a szünetben), Kónya(Kesztyűs a szünetben), Csernák(Rezes a szünetben), Gajdos (Bajzát 63.p), Gréczi (Sinanovic 57.p)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás


Az első játékrész főként mezőnyjátékot hozott, de mindkét csapatnak volt lehetősége a gólszerzésre. A 11. percben egy kipattanó labdát Gréczi emelt vissza 17 méterről, de a kapufát találta el. A szerbeknek két veszélyes helyzetük volt az első félórában, mindkettő egy-egy szöglet után, de gól nem született. A 35. percben viszont megszerezte a vezetést a Dinamo Vranje, egy beadás után a lecsorgó labdát közelről a kapuba helyezték, 0-1. A folytatásban enyhe mezőnyfölényben játszott a Nyíregyháza, de egyenlíteni nem sikerült, így a szünetben a szerb első ligás együttes vezetett.

Fordulás után is próbálkozott a Szpari, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Bajzát 16 méteres lövéssel próbálkozott, majd egy ígéretes támadásnál lest jelzett az asszisztens – erősen kérdéses helyzetben. A félidő felétől lényegesen többet birtokolta a labdát a Spartacus. Ismét Bajzát veszélyeztetett aki jól lépett ki, de a kapus bravúrral védett. A 79. percben aztán sikerült egyenlíteni, egy labdaszerzés után Rezes László indult meg szélen, pontosan adta be a labdát középre, Sinanovic Sinan pedig pontosan célzott, 1-1. Az utolsó tíz percben is a Nyíregyháza próbálkozott, de az eredmény nem változott, döntetlen lett a vége.

Dankó László