Döntetlen a megyei rangadón
Kisvárdán lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus.

 Véber György először irányíthatta a Nyíregyháza Spartacust.

Kisvárda-Master Good- Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-0)

Kisvárda

Jv: Németh Ádám ( Szert, Vígh-Tarsonyi)

Kisvárda: Ivancsics - Hei, Fodor F., Vári, Minczér, Lucas, Vermes, Oláh (Erős 81.p), Cseri, Szabó (Fodor A.62.p), Rajczi (Gosztonyi 50.p)

szakmai ig: Révész Attila

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus, Ur, Barna - Holdampf, Kártik, Rezes(Szécsi 70.p) - Tisza (Kónya 84.p), Pölöskey, Harsányi (Heffler 74.p)

vezetőedző: Véber György

Mély talajon kezdődött a találkozó, és a középkezdés után egy beadásnál kellett Hermány Bencének védenie. Az első percek mezőnyjátákot hoztak, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 11. percben Pölöskey kapott jó labdát, de lövését hárította Ivancsics, majd Tisza próbálkozása ment mellé. A másik oldalon Cseri vállalta el távolról, de jócskán fölé ment a labdája. A 20. percben Rajczi elől kellett menteni, Rubus tette meg, majd az ellentámadásnál Pölöskey elől fejelték ki a labdát szögletre. A sarokrúgás után Rubus csúsztatott, de a kapufát találta el! Az első félórában a Szparinak volt több lehetősége, gólt azonban nem sikerült szerezni. A 34. percben Tisza végzett el szabadrúgást, de nem találta el a kaput, majd egy újabb próbálkozás után Harsányi a kapuba passzolt, de les miatt nem adta meg a játékvezető a gólt. A hajrában még a Szokolon megpattanó labdát hárította Hermány, de gól nem született az első félidőben. A két csapat nem csak egymással, hanem a pályával is küzdött az első 45 percben. A második játékrész elején enyhe fölénybe kerültek a hazaiak, de a beadásokat rendre fogta a Szpari kapusa. Az 52. percben Holdampf próbálkozott 35 méterről de védett Ivancsics, majd Lucas lőtt fölé a másik oldalon. Tisza végezhetett el szabadrúgást 32 méterről, szépen csavart, de a kapufa másodszor is megmentette a Kisvárdát a kapott góltól, a labda centikkel pattant a gólvonal elé. A 60. percben Pölöskey ívelt középre, de Harsányi lábáról kifelé pattant a labda, nagy helyzet volt ez is. A jól játszó Tisza több alkalommal is megkavarta a hazai védelmet, de nem sikerült megszerezni a vezetést. Aztán megtört a jég!!!! Egy beadás után Rezes László fantasztikus mozdultattal, ollózva lőtt a kapuba a 67.percben, 0-1! Gyorsan jött a válasz, Gosztonyi maradt tisztán középen, és a kapuba lőtt két perccel a Nyíregyháza gólja után, 1-1. A 75. percben Hermány védett nagyot, Cseri fejelt közelről, de a Szpari kapusa hárított. Cserékkel próbált frissíteni mindkét csapat a hajrá előtt. Több gól azonban nem esett, döntetlennel ért véget a megyei rangadó.

Véber György vezetőedző, Nyíregyháza Spartacus: Kezdésnek jó volt, a gól után úgy éreztem, megnyerjük a mérkőzést. A csapat bebizonyította, hogy tud küzdeni.

Révész Attila szakmai igazgató, Kisvárda: Ezen a pályán nem lehetett passzolni, sok volt a bizonytalanság. A küzdelemre nem lehet panasz, az eredmény úgy érzem igazságos.

Dankó László