Döntetlen a Berlin ellen
A második felkészülési mérkőzésén lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus a törökországi Belekben. Az ellenfél a Viktoria Berlin volt.

Az FC Viktoria Berlin az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező német csapat. Jelenleg is sok labdarúgója van a klubnak, és különösen erős az utánpótlásbázisa. Mátyus János, a Szpari vezetőedzője nem változtatott a legutóbbi kezdőjén.

Az első félidőben a Nyíregyháza kezdett bátrabban, több helyzetet is kidolgozott, majd Pölöskey Péter a vezetést is megszerezte. A berliniek egy ellentámadás végén egyenlítettek, így a szünetben döntetlen volt az állás. Fordulás után is a Szpari irányította a meccset, a támadók több alkalommal a védelem mögé kerültek, de vagy a német kapus hárított bravúrral, vagy a kapufa segített rajtuk. Egy akció végén szabálytalanságot követően büntetőhöz jutott a Nyíregyháza, ám ezúttal Rezes László nem tudta azt gólra váltani, így maradt az 1–1-es döntetlen.

Nyíregyháza Spartacus–FC Viktoria Berlin 1–1 (1–1)

Ovszijenko – Rubus, Szalai, Törtei, Farkas – Csorba, Zofcák, Ramos (Kiss), Rezes (Pálinkás) – Pölöskey (Kapacina), Szécsi

Mátyus János vezetőedző: – Ezúttal is elégedett vagyok a látottakkal. Az első félidőben jó iramot diktáltunk, a másodikban már látszott, hogy a sérülések miatt kevesebben vagyunk, de így is sok helyzetünk és 11-esünk is volt. A berliniek a klasszikus, hajtós német focit nyújtották, a felkészülés szempontjából jó edzőpartnernek bizonyultak.

Dankó László