Dobogón a kézisek
A harmadik helyről várhatja a bajnoki folytatást a Nyíregyházi KC férfi kézilabda-együttese. A csapat eddig hat meccséből négyet nyert meg. A juniorok viszont még veretlenek, és az élen állnak az NB I/B-ben.

Ahogy az várható volt, a Ferencváros és az Algyő vezeti a bajnokságot a férfi kézilabda NB I/B-ben. A fővárosiak élvonalbeli játékosokkal erősítettek, és egyértelműen a feljutást tűzték ki célul, míg a Nyíregyháza szeretne az elmúlt évekhez hasonlóan dobogón végezni. A harmadik helyért nagy a csata, jelenleg négy csapat is azonos pontszámmal áll. A Sportcentrum juniorjai viszont veretlenül állnak az élen.

Sajnos ebben az összetételben utoljára játszhatunk, mivel a szezon után jelentősen változik majd a keret. Ezért azt kértem a játékosaimtól, legyen olyan a szezonunk, amire mindenki büszke lehet, és ami jó ajánlólevél lehet nekik is a felnőtt csapatokhoz – mondta Bécsi János, a Nyíregyházi Sportcentrum edzője.

Jelenleg húszfős a junior keret, közülük négyen kiöregednek a korosztályból a szezon végén. Őket már most keresik NB II-es gárdák. További öt játékos idén érettségizik, közülük sokan a tanulmányaikat a fővárosban folytatják, így ottani klubokhoz igazolhatnak. Akik a Nyíregyházi Egyetemet választják, ők maradnak a megyeszékhelyen, és a felnőtt keret tagjai lehetnek. A junior gárda tavaly egy ponttal maradt le a bajnoki címről, idén szeretnének ismét az élmezőnyben végezni.

Dankó László