Dj Misi látássérültként teljesítette a Bringa Piknik távját
Gábor András (balról) és Dj Misi (jobbról). Fotó: Trifonov Éva

Néhány héttel ezelőtt már bemutattuk az olvasóknak a korábban Nagycserkeszen élő, de most nyíregyházi, 26 éves Szuhánszki Mihályt, aki csecsemő kora óta látássérült, teljes sötétségben él. Ő azonban lelkes és célratörő. Ugyanúgy éli az életét, mint mások. Sőt, akaraterejének köszönhetően sokkal nagyobb dolgokat tud véghezvinni.

 

Jelenleg az Esélycentrumban dolgozik, mellette pedig Dj Misiként éjjel-nappal zenél. Megtanulta azt, ami még az egészséges ember számára is kihívást jelentene. Vezetett műsort iskolarádióban, vállalt kisközösségi bulit és hangosítást, jelenleg lemezlovasként szülinapi bulikban, vagy akár lakodalmakban szolgáltatja a talpalávalót, pihenésképpen pedig letekeri a Nyíregyháza-Tokaj távot.

 

Az egyik látó barátomnak, Gábor Andrásnak van egy házilag összeépített tandem biciklije és ezzel vágtunk neki a hétvégén a Bringa Piknik távjának. Persze, nem ez volt az első ilyen megmozdulásunk. Korábban már eltekertünk Siófoktól Balatonföldvárig. Bár nem látok semmit, biciklizés közben ez mégsem érdekelt. Emberek között akartam lenni és kikapcsolódni. Ezt a távot még többször is szeretnénk megtenni, de akkor már a nap zárásaként a tokaji hegyet is megmásznánk- mondta el szerkesztőségünknek lelkesen Dj. Misi.

 

Szuhánszki DjMisi egyébként fent van a legnagyobb közösségi portálon is, ott bárki figyelemmel tudja őt követni.