Díszsírhelybe temetik Nyíregyházán, a hősi halált halt TEK-est, Kónya Gábor Lajost! - Tévesek voltak a bulvársajtóban szárnyra kapott híresztelések

2023. szeptember 20-án szolgálati feladatának végrehajtása során, a Terrorelhárítási Központ állományába tartozó Kónya Gábor Lajos posztomusz rendőr főhadnagy életét vesztette. Magyarország belügyminisztere Kónya Gábor Lajost Hősi halottá nyilvánította.

Az elhunyt rendőr nyíregyházi lakos volt. Ezért a TEK főigazgatója, egyeztetve a Belügyminisztériummal, levélben fordult Nyíregyháza polgármesteréhez, hogy a főhadnagy családja részére engedélyezze a díszsírhelyre történő temetést. A helyi rendelet szerint díszsírhely a haza és a város érdekében végzett kimagasló, kiemelkedő érdemek alapján biztosítható.

A kérésnek megfelelően dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere a hősi halált halt rendőr számára a nyíregyházi Északi Temető Rózsaparkjában díszsírhelyet adományozott. A polgármester kérte a temető üzemeltetőjét - a temettetővel történő egyeztetést követően - a díszsírhely kijelölésére.