Díj a Pangeának - rangos elismerést kapott a nyíregyházi hotel

Rangos elismerésben részesült a Hotel Pangea. 2019-ben a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton első lett. A díjat Budapesten adták át. 

A Párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség magyarországi szervezete minden évben megrendezi a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, ahol különböző kategóriákban lehet nevezni, például irodaház, középület, szálloda. Idén 24. alkalommal díjazták a legjobbakat. 2019-ben szálloda kategóriában a Hotel Pangea hozta el az első helyet, maga mögé utasítva öt másik szállodát. Érdekesség, hogy az összes többi díjazott budapesti épület. 

- Ezek a fejlesztések egymásra épülnek. A szálloda után rendbe tettük a sétányt, és további beruházásokat tervezünk Sóstón. Legutóbb a Rally EB kapcsán meg is telt minden szálláshely – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

A Hotel Pangeát 2018-ban adták át, tervezője a Gav-Art Stúdió Kft. volt.  Nyíregyháza Város Önkormányzata építtette, a magyar kormány segítségével, a Modern Városok Program pályázat finanszírozási keretei között. Az épület egyszerre lett hotel, konferencia- és oktatóközpont és szinte minden részletében megjelenik az állat-, vízi- és növényvilág. Az építész számára a legnagyobb kihívás az volt, hogy a környezetbe illő épületet tervezzen. 

- A tervezés során olyan épületkomplexum létrehozása volt a cél, mely magas szinten képviseli a Nyíregyházi Állatpark tematikáját, teremt harmóniát a természet és az épített környezet között – mondta Gáva Attila építész. 

A háromszintes, 2611 négyzetméteres szállodának 38 szobája van, és mindegyik szoba egy-egy állatra specializálódott, aminek sziluettjei megjelennek több felületen is. A díjat a hétvégén Budapesten adták át.  Az üzemeltetést a Nyíregyházi Állatpark végzi, mely saját maga hasznosítja szállodaként és konferencia központként az épületet.

- A vendége elégedettségi mutatók magasak, nem szeretnénk ha ez visszaesne. Ezen dolgoznak a munkatársaim. De további komoly beruházásokat tervezünk az Állatpark területén - mondta Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. 

A Nyíregyházi Állatpark sorra zsebeli be az elismeréseket és így van ez a benne található épületekkel is. 2011-ben a Zöld Piramis nemzetközi díjat kapott különleges épületek kategóriában. Az építész és kivitelező ugyanaz a csapat volt, mint most a Hotel Pangeánál. Nem ez az első eset, hogy az ország egyetlen állatkerti szállodája- a Hotel Pangea- díjat nyerjen. Az egyedülálló adottságokkal rendelkező, 3 csillag superior besorolású hotel bár még csak 1 esztendős, 2018-ban már elnyerte az Év szállása különdíjat a  szallas.hu több ezer szavazója ajánlásával és többek között  forgatási helyszíne volt az Év hotele televíziós magazinnak. 

Kapcsolódó galéria

Építészeti díjat nyert a Hotel Pangea