Digitális nap – Tájékoztatás a digitális vállalkozásfejlesztésről

A Modern Vállalkozások Programja keretében Digitális napra várta a kis és középvállalkozások képviselőit a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A cél az volt, hogy első kézből kaphassanak tájékoztatást a digitális vállalkozásfejlesztésről, a legújabb informatikai trendekről.


A Modern Vállalkozások Programja projekt célja, hogy olyan motiváló, szemléletformáló tevékenységet nyújtson, ami megszünteti a kis és középvállalkozások fenntartásait az internet alapú szolgáltatásokkal szemben, egyúttal segíti őket a digitális felzárkózásban, és az eredményesebb, hatékonyabb, gazdaságosabb működésüket szolgálja. A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Digitális napot rendezett a vállalkozások képviselőinek. Nagyné Varga Katalin főtitkár elmondta, a kamara fontosnak tartja, hogy felkészült vállalkozásokkal működjön együtt, ezért több területen is segítik a hatékonyságuk, a versenyképességük javítását.

Lemaradás az uniós vállalkozásokhoz képest

Koleszár Péter vezető IKT tanácsadó hangsúlyozta:

Az országos program arra a problémára épül, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások korlátozottan használják a korszerű informatikai eszközöket és megoldásokat, melyek a versenyképesség és jövedelemtermelés alapvető elemei.

A program részeként tanácsadó hálózat segíti a vállalkozásokat a felzárkózásban.

A Digitális napon az érdeklődők első kézből kaphattak tájékoztatást a digitális vállalkozásfejlesztésről, a legújabb informatikai trendekről, valamint a digitális fejlesztések finanszírozásának támogatásáról.

 

Szoboszlai Tibor