Diákolimpiai elődöntő
Fiú kézilabda diákolimpiai elődöntő helyszíne volt Nyíregyháza. Ezúttal is a Zrínyi Ilona Gimnázium csapata képviselte a várost, mely egy éve az országos fináléban a hetedik lett.

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület V-VI. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia országos elődöntőt rendezett Nyíregyházán. A szabolcsi megyeszékhelyt a Zrínyi Ilona Gimnázium együttese képviselte, mely az elmúlt években rendszeresen bejutott az országos döntőbe. Tavaly Bartha Dénes együttese a hetedik helyen zárt.

– Jó csapatom van, de az ellenfelek is nagyon erősek. A Mezőkövesd, a Vác és a Hajdúszoboszló érkezett, és komoly játékerőt képviselnek. Jól ismerjük egymást, de azért tudunk még meglepetést okozni – mondta Bartha Dénes, a Zrínyi Ilona Gimnázium edzője.

Egy éve Nyíregyháza volt a házigazdája az országos finálénak, mind a fiúknál, mind pedig a lányoknál. Idén Veszprémben rendezik a döntőt, január 22–24. között. A nyíregyházi elődöntőt végül a Mezőkövesd csapata nyerte, mivel a fináléban 26-20-ra verték a Zrínyit. A borsodi csapat tagjai a felnőtt bajnokságban, az NB-I/B-ben szerepelnek, és megérdemelten jutottak tovább. 

D. L.