Defibrillátort ajánlott fel az AQUA Sport Egyesület, az Eissmann uszodában helyezték el

Defibrillátort ajánlott fel az AQUA Sport Egyesület a Nyíregyházi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft.-nek, melyet az Eissmann Városi Uszodában helyeznek el. A szerdai sajtótájékoztatón az egyesület elnöke adta át az eszközt, kiemelve, hogy a sport és az egészséges életmód mellett a legfontosabb a biztonság.

Defibrillátort adományozott az AQUA Sport Egyesület, mely az Eissmann Városi Uszodában kap helyet. Az eszköz elengedhetetlen az életvédelemhez, használatára képzett személyzet áll rendelkezésre a sportlétesítményben.

„Baj esetén könnyebben lehet elkezdeni a segítségnyújtást az eszközön keresztül. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a defibrillátor legyen itt, az előtérben elhelyezve. Enélkül egy ilyen komoly létesítmény már nem üzemelhet”

emelte ki Szakács Roland, az AQUA SE elnöke.

Az uszodát sportolás céljából nyíregyházi lakosok, edzés céljából többek között 3 tagszervezet napi szinten igénybe veszi, akik számára fontos, hogy sportolás közben biztosítva legyenek a biztonságos feltételek.

„A délelőtti órákban az Úszó Nemzet Program keretében nagyon sok nagycsoportos óvodás, illetve kisiskolás tanulja meg az úszás alapjait. A Nyíregyházi SC úszóedzései a délelőtti és délutáni órákban is zajlanak. Kora este és délután az AQUA SE vízilabda-foglalkozásai vannak itt nálunk. Azt se felejtsük el, hogy a lakosok is látogathatják az uszodát minden hétköznap reggel 6 és 14 óra között”

nyilatkozta Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. üzemeltetési igazgatója.

Az AQUA SE elsősorban a legkisebbek kismedencés oktatását, emellett a gyerekek versenysport edzését végzi az uszodában. Szakács Roland elmondta, a felajánlás amellett, hogy garantálja a biztonságot, az Eissmannt is népszerűsíti, mely által többen választhatják majd a vízi sportokat.