Cukorágyú, bohóc, színpadi produkciók, kvíz és értékes nyeremények – Jósavárosi napok 2019
Fotó: Trifonov Éva

Idén is megtartották a Jósavárosi napok elnevezésű rendezvénysorozatot. Két napon keresztül szórakoztatóprogramokkal várták a kicsiktől a seniorokig az érdeklődőket. Volt interaktív mese, cukorágyú, Frici bohóc, fellépők, kvíz és sok nyeremény.

Minden évben megrendezik a Jósavárosi napokat. Pénteken és szombaton is várták a városrész lakóit a szórakoztató programokra.

A Jósavárosi napok tulajdonképpen Jósaváros születésnapi partija, amit mindig várnak az itt élők. Ennek van egy közösség erősítő, építő jellege, ezért is támogatjuk ennyire. Az egész város városrészekből áll és a városrészekben a közösség jobban kialakul. Több generáció itt van, gyerekek, idősebbek, fiatalok. A program is úgy készült, hogy mindenkinek adjon kedvérevalót.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Trifonov Éva

A Jósavárosi napok rendezvény nagy múltra tekint vissza, először 1970. augusztus 20-án tartották meg, a lakópark első háztömbjének ünnepélyes átadóján. Azóta minden évben megtartják, amit a lakók izgatottan várnak.

Az idén pénteken kezdődött a Jósavárosi Művelődési Házban rajzversennyel, kézműves foglalkozással és interaktív mese előadással. Ezt főleg a kicsik kedvelik. A nagyrendezvény mindig szombaton van és mindig a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette csoport műsorával, hogy egy kicsit felverje Jósavárost, hogy felkeltse a figyelmet, hogy elérkezett a születésnapi parti.

– mondta a dr. Horváthné dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő.

A gyerekek kedvence a cukorágyú és az arcfestés volt, a rendezvényt idén utcabállal zárták.