Csütörtöktől a röplabdáé a főszerep Nyíregyházán!
Fotó: Trifonov Éva

Csütörtökön kezdődik Nyíregyházán a Hübner Strandröplabda Fesztivált, mely vasárnapig tart. Több mint 30 csapat nevezett, az összdíjazás pedig közel 1 millió Ft. Számos kiegészítő programmal is készülnek a szervezők. 

A pálya készen, a lelátók állnak, minden adott ahhoz, hogy csütörtöktől vasárnapig ismét megrendezzék a Hübner Beach Volleyball in The City-t Nyíregyháza belvárosában. A 10. jubileumi amatőr strandröplabda verseny iránt óriási az érdeklődés, több mint harminc csapat nevezett, és a tervezettnél korábban le kellett zárni a jelentkezést. A pénzdíjas verseny összdíjazása 900 000 Ft. 

 – Hihetetlen kimondani, hogy már 10. alkalommal lesz strandröplabda a városban. Amikor ezt elkezdtük, nem volt még ilyen Magyarországon, és úgy érezzük valami egyedit, valami különlegeset hoztunk létre - mondta Ingo Heerdt , a Hübner-H Kft. ügyvezetője. 

Az amatőr strandröplabda verseny mellett számos szórakoztató programmal készülnek a szervezők. Esténként gálamérkőzés keretében összemérik erejüket a város cégei, sportolói, a nyitónapon pedig a Városháza és a Hübner hagyományos meccsét rendezik. Pénteken este két ismert DJ, Hamvai PG és Yamina szolgáltatja a zenét, de pályára lépnek egymás ellen a focisták, a kosarasok, a jégkorongozók és a vízilabdások is. Mivel közben zajlanak a labdarúgó EB meccsei is, így óriáskivetítőn nézhetők a találkozók a pálya mellett, így a belvárosban is lehet szurkolni. 

- Szombaton és vasárnap rendeznek meccseket, és szerettük volna, ha a szurkolóknak nem kell választaniuk, hogy focit vagy röplabdát néznek. Nálunk mindkettőt megtehetik párhuzamosan – mondta Molnár Árpád, a szervező Prestito Kft. ügyvezetője. 

A záró napon újdonságként 10 órától tartják a Hübner-Nyíregyháza Fit Challenge családi sport- és élménynapot. Itt 10 próbát kell a résztvevőknek teljesíteniük, és nyeremények várják az indulókat. A négy nap során arra is lehetőség nyílik, hogy a belvárosban épülő homokos pályát bárki kipróbálja, így a mérkőzések után baráti társaságok is használhatják a játékteret.